Stavnar (Vestfold GK), som bare er inne i sitt første år på videregående skole, imponerer stort i sin første opptreden på Ladies European Tours Q-School i Marokko.

Etter å ha åpnet turneringen med en tung runde på fem over par har hun siden fulgt opp med å gå de neste tre rundene på -11. Med en solid 69-runde (-3) tirsdag ligger hun nå helt oppe på 16. plass før onsdagens femte og avgjørende runde – seks plasser over der hun startet dagen.

Madelene har definitivt noen imponerende kvaliteter for en 16-åring. Hun er definitivt en spiller å følge med på i fremtiden

Geoff Dixon, trener

Med seks under par sammenlagt har hun skaffet seg selv en luke på fire slag ned til feil side av kvalifiseringsgrensen. Dermed er hun i rute til å gjennomføre det som kan bli en av tidenes mest sensasjonelle norske golfprestasjoner. 16-åringen er feltets yngste spiller denne uken. Suzann Pettersen var til sammenligning 19 år gammel da hun debuterte som Ladies European Tour-spiller.

– Madelene har definitivt noen imponerende kvaliteter for en 16-åring. Hun er definitivt en spiller å følge med på i fremtiden, sier hennes trener og Team Norway-coach, Geoff Dixon, til Norsk Golf. Han ønsker ikke å komme med noen spådommer før hennes avslutningsrunde.

– Jeg håper bare hun nyter denne opplevelsen, uavhengig av hva som skjer i morgen.

Også Stavnars to år eldre klubbvenninne Celine Borge klarte cuten i Marokko. Hun deler 47. plassen på +2 sammenlagt, fem slag bak en kvalifiseringsplass.

–Det uoffisielle målet for juniorene var å klare cuten denne uken. Det har de begge klart. Alt som skjer i morgen er en bonus. Dette er et fantastisk miljø for både Celine og Madelene å lære i, sier Geoff Dixon.

Mens begge de norske juniorene sikret seg en plass i avslutningsrunden, endte Q-School-finalen med skuffelse for de to proffene Marita Engzelius og Veslemøy Heramb. De endte på henholdsvis 84. og 100. plass (+8 og +12) og misset begge cuten.

Leaderboard