– Telefonen min er blitt helt ødelagt. Jeg kan nesten ikke forstå hva som har skjedd. Jeg er fortsatt i sjokk, sier Ross i et intervju med The Golf Channel, etter å ha gått fra fire over til elleve under par sammenlagt i turneringen i løpet av fire timer.

Ross, som nettopp er ferdig med sitt tredje studieår ved Davidson University, gjorde 13 birdies, én eagle og kun fire par på den 6248 meter lange par 72-banen Druid Hills Golf Club i Atlanta i Georgia fredag.

Ross startet dagen med å gå sine første ni hull (banens back-nine) på ni under par, inkludert en chip-in for birdie på åpningshullet og en eagle på hull 14 etter å ha senket en putt på ti meter.

To hull senere drivet han greenen på par 4-hullet og toputtet for en ny birdie.

– Derfra og inn var det bare helt ellevilt, sier Ross, som gjorde birdies på syv av sine 10 siste hull.

57-runden var en forbedring på hele NI slag på hans personlige rekord i turneringssammenheng.

(Artikkelen fortsetter under)

Dogwood Invitational har PGA Tour-navn som Webb Simpson, Brian Harman og Hudson Swafford på sin liste over tidligere vinnere. I kjølvannet av turneringen har nettsiden kollapset på grunn av påtrykket fra nysgjerrige golfere som ønsker å ta en nærmere titt på scorekortet til Ross.

Ifølge The Golf Channel er Guinness-rekorden for den laveste offisielle runden i en turnering noensinne Rhein Gibsons 16 under par (55 slag) på River Oaks Golf Club i Oklahoma i 2012.

På proffnivå har Jim Furyk PGA Tour-rekorden med en 58-runde på tolv under par i Travelers Championship i 2016. Fem andre spillere på andre tourer har også gått på 58 slag i en turneringsrunde.

Ross sin 57-runde løftet ham fra nær bunnen av leaderboardet og hele veien opp til delt 6.-plass. Turneringen avsluttes lørdag.