21-åringen lå oppe på fjerdeplass etter sin åpningsrunde på 68 slag på Skjoldenæsholm Golf Center i Sjælland onsdag. Under torsdagens andrerunde kom han godt i gang igjen med å gå de åtte første hullene på én under par, men så ble runden stoppet av tordenvær. Det ble samtidig besluttet at turneringen skulle kortes ned til 36 hull, men Ulseth og flere andre måtte fullføre sine avslutningsrunder neste dag.

Da spillet ble gjenopptatt fredag morgen, startet han med tre birdies på rappen. Deretter fulgte han opp med syv strake par, og da alle var ferdigspilt, befant han seg plutselig åtte under par sammenlagt og på toppen av leaderboardet sammen med Åke Nilsson.

Dermed bar det ut i omspill mot svensken for å avgjøre turneringen. Der var det Nilsson som trakk det lengste strået. En solid trøst for Ulseth var at han likevel sikret seg en av de tre startbilletene som sto på spill til europatour-turneringen Made in Denmark på Himmerland 24. til 27. august.

Ulseth kunne dermed ikke ha valgt en bedre turnering å hente ut sitt aller beste spill på. 

Spillet mitt har vært veldig bra i det siste, men jeg føler jeg ikke har klart å få det ut i turnering. Da var det veldig deilig at det endelig klaffet.

Martin Ulseth

Han innrømmer at han er litt overrasket over hva som har skjedd.

– Ja, jeg er jo det. Spillet mitt har vært veldig bra i det siste, men jeg føler jeg ikke har klart å få det ut i turnering. Da var det veldig deilig at det endelig klaffet. Men selv om jeg har spilt bra, er det litt overraskende at det holdt til delt omspill. Jeg var ganske nervøs på de siste hullene, selv om jeg ikke hadde helt oversikt over hvordan jeg lå an, sier Ulseth til Norsk Golf.

Han sier det blir en spesiell følelse å stå side om side med noen av Europas beste spillere i Danmark om tre uker.

– Det har ikke gått helt opp for meg, men jeg tror det kommer til å bli veldig kult. Jeg gleder meg allerede, sier Ulseth, som i mellomtiden skal spille Nordic League-turneringen Isaberg Open i Sverige. Ulseth sier til Norsk Golf at han drømmer om en gang å komme inn på Europa- eller PGA-touren.

– Målet mitt er å leve av golfen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det belgiske stjerneskuddet Thomas Pieters vant Made in Denmark i fjor. Det har i løpet av få år rukket å bli en av europatourens mest populære turneringer. (Foto: Getty Images)

Trønderen hadde før denne uken misset cuten i åtte av de elleve Nordic League-turneringen han har spilt i år. Hjemme i Norge har han derimot vist positive tendenser.

Tidligere i sommer ble han nummer fem i norgesmesterskapet i match på Drammen GK, og i fjor endte han som nummer fire i Norgescup sammenlagt etter å ha vunnet sesongfinalen på Drøbak. Ulseth sikret seg en kategori på årets Nordic League med et nødskrik. Under fjorårets kvalifisering avsluttet han med birdie for å komme seg gjennom kvalifiseringen på Miklagard GK med ett fattig slags margin.

På Nordic League var imidlertid kun en 32.-plass hans beste plassering frem til nå. Denne ukens turnering er dermed hans soleklart største prestasjon så langt i karrieren. 

Andreplassen gir ham også en pen utbetaling på cirka 45 000 kroner.

Mens Ulseth imponerte stort i Danmark, var det ellers ikke så mye å hoppe i taket for sett med norske øyne. Anders Ellingsberg (Drøbak GK) ble nest beste norske på delt 18.-plass, mens Vetle Marøy og Sander Stavnar fulgte etter på 37.-plass. Team Norway-proff Elias Bertheussen delte 44.-plassen, Petter Mikalsen ble delt 68, mens Norges høyest rangerte spiller på Nordic League, Aksel Olsen, endte helt nede på 121.-plass.

Resultater Made in Denmark Qualifier