Før den avsluttende fjerderunden lå svenske Alex Norén sju slag bak lederen, australske Andrew Dodt.

62 slag senere var svensken to slag foran. 

Jeg har aldri puttet
så bra før

– Jeg har aldri puttet så bra før. Jeg følte meg bra fra start av, men forventet aldri at det skulle ende med dette, sier Norén til Europeantour.com, etter at triumfen var et faktum.

Langspurt

På klassiske Wentworth Club, i Surrey, England, startet 34-åringen sin avslutningsrunde nesten to timer før lederballen. Men lederballen, bestående av Dodt og sørafrikanske Branden Grace, hadde ingenting å stille opp med mot Noréns fantastiske runde, som bestod av ni par, åtte birdier og én eagle.

​– Da jeg startet i morges hadde jeg ingen vinner-tanker i det hele tatt.

Norén sparte det beste til slutt; en fantastisk eagle på hull 18. Foto: Getty Images

Kanonåpning

Med regnet kom også storspillet. For etter tre dager i strålende solskinn, var det på tide med klassisk engelsk drittvær. Men dét så ikke ut til å plage Norén nevneverdig. Fra dødens posisjon hadde Norén ingenting å tape. Han gikk ut i hundre og satte fire birdier på de første sju hullene.

Men jobben var langt fra gjort.

Den bogeyfrie runden ble fullbyrdet da han gikk de siste sju hullene seks slag under par. Og det beste sparte han til slutt.

Alex Norén boblet over av glede da han vant på Europatouren for niende gang. Foto: Getty Images

På det attende banket han ut en lang drive. Innspillet på par 5-hullet var intet mindre enn magisk, og gjorde putten fra halvannen meter til en formalitet.

– Det er en rar følelse. Det føles både fantastisk og utrolig, sier han over to timer senere, våt i håret av champagne.

Kontrast

Kanskje er det ikke så rart. For måten svensken spilte det attende hullet på i dag, står i sterk kontrast til gårsdagens. For 24 timer siden brukte Norén mer enn dobbelt så mange slag, på det samme hullet.

I dag; tre slag og eagle. I går; sju slag og dobbel bogey.

Følelsen jeg har nå, er uvirkelig, men strålende.

– Da jeg chippet i vannet fra bakkanten av greenen på hull 18 i går, var jeg rimelig forbannet. Følelsen jeg har nå, er uvirkelig, men strålende.

Sympatisk svenske

Norén begynte ikke å spille golf før han var 8 år. Han beskriver seg selv som en hardt arbeidende type, med interesse for fotball og biler. Han gikk inn i de profesjonelles rekker i 2005.

Triumfen er hans niende på Europatouren.

Nærmeste utfordrer ble til slutt italieneren Francesco Molinari, som endte to slag bak svensken. På de neste plassene fulgte store navn som Nicolas Colsaerts (BEL), Henrik Stenson (SWE) og Hideto Tanihari (JPN).

Det var et særdeles sterkt startfelt som stilte til start på Wentworth Club. Turneringen var den første av åtte såkalte Rolex-turneringer på Europa Touren.

Leaderboard