Andrea Hovstein Hjellegjerde tok i dag bronsemedalje i golf-VM for døve i Danmark.

23-åringen hadde store forventninger til seg selv før mesterskapet, som ble spilt på Royal Golf Club, i København. Hun ville ikke si det rett ut, men at medalje var målet var ikke vanskelig å tolke.

– Jeg har høye målsettinger, sa Hjellegjerde før første slag.

Andrea spilte seg opp etter en skuffende start. (Foto: WDGF/Arista Haas)

Tung start

Kanskje var det derfor starten på turneringen var så tung å svelge.

– Det var en runde jeg var veldig lei meg for og misfornøyd med, sa hun til Norsk Golf etter åpningsrunden tirsdag.

To dager og to runder senere var humøret betraktelig bedre. Da hadde Hjellegjerde spilt turneringens nest beste enkeltrunde, og klatret til tredjeplass sammenlagt.

Revansj


– I dag var jeg i sonen og 
følte jeg kunne glemme det
som hadde skjedd
(Foto: Gøran Søbye)

– Jeg føler at jeg har spilt nok dårlige runder nå. Er veldig fornøyd med å være blant topp tre før siste runde! I dag var jeg i sonen og kunne glemme det som hadde skjedd, og i stedet tenke på neste slag.

At turneringens beste runde er så høy som 81 slag, og at det generelt er mange høye scorer på Royal Golf Club, tror Hjellegjerde er en blanding av to ting.

– Banen er en av Danmarks vanskeligste, og så må jo mentaliteten være riktig. Det er et maraton å spille fire runder på fire dager. 

Gull i sikte?

– Slik jeg ser det er det ikke fullstendig avgjort selv om det er langt opp til ledelsen, mente Gøran Søbye, caddie og trener i det lille store norske teamet.

Før fredagens finalerunde delte Hjellegjerde tredjeplassen med Patricia Lopez (USA). Nederlandske Leonie Warringa holdt sølvplassen sju slag foran. Lydia Beth Ingman (ENG) så ut til å kunne feire gullet på forskudd, med seks slags ledelse før fredagens sisterunde.

Andrea slår kula veldig bra og har stor fordel av høyere og lengre ballbane enn medspillerne

– Andrea slår kula veldig bra og har stor fordel av høyere og lengre ballbane enn medspillerne. Klarer vi å ta utbytte av det kan det bli spennende på siste 9.

Medalje

Spenning om gullet ble det likevel ikke. Andrea tok raskt grep om tredjeplassen, men avstanden opp til sølv- og gullmedalje vokste.

Engelske Ingman tok gullet, mens Warringa sikret nederlandsk sølv.

Dermed ble det norsk bronsemedalje i golf-VM for døve. Måtte det borge godt for det som skal skje i neste store mesterskap, i Rio, om ikke lenge.

– Godt spillet, Andrea!

Leaderboard World Deaf Golf Championships 2016