Med tidenes sterkeste startfelt i NM har alt ligget til rette for en spennende turnering på Holtsmark. Med to runder igjen ser det ut til å bli akkurat så jevnspilt som vi hadde håpet på.

I perfekte spilleforhold samlet feltet seg enda mer i toppen fredag – men det er den samme mannen som troner øverst.

Jarand Ekeland fulgte opp sin tangering av banerekorden på 64 slag torsdag med en 67-runde fredag. Dermed ligger han solide 13 under par etter 36 hull, ett slag foran Kristian Krogh Johannessen på andreplass.

Det var Arnøy naturligvis godt fornøyd med.

– Jeg kom veldig bra i gang og var fem under par etter syv hull. Så mistet jeg litt piffen og hadde lite energi på back-nine. Jeg var kanskje litt dårlig til å spise og drikke, og jeg var ganske energiløs, men heldigvis kom det seg på slutten igjen, sier Arnøy til Norsk Golf.

På hull 16 hadde arrangøren flyttet frem teestedet slik at det var mulig å drive green på par 4-hullet med en wood. Det ble energiinnsprøytingen Arnøy lette etter.

– Jeg gjorde en fin birdie der, og så en bra birdie på det neste par 3-hullet igjen, så jeg fikk jevnet ut den dårlige starten på back-nine, forklarer bergenseren.

På spørsmål om hvordan spillet hans var sammenlignet med gårsdagen, sa han at han scoret bedre enn han fortjente torsdag, men at runden på fem under par fredag i større grad reflekterte hvordan spillet hans faktisk var.

Arnøy er sikker på at det fortsatt må gjøres mange birdier i helgen for å beholde ledelsen.

– Med en gang man er ute og sykler, kan banen bli tøff, men den spilles veldig lett når man treffer fairwayer og greener. Det er veldig scorebart her, det er nesten som å kaste dartpiler mot flaggene på de myke greenene.

(Artikkelen fortsetter under)

Det er tettpakket med proffer i toppen på Holtsmark. De har selskap av junioren Bård Skogen, som har all grunn til å smile for sin tredjeplass  etter halvspilt turnering. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Les også: Karoline Lund best blant damene på Holtsmark

Skulle Arnøy holde hele veien inn i helgen, vil det være 23-åringens første kongepokal. Det sier han ville betydd mye, og spesielt i år med så mange kjente navn i toppen.

– Det ville selvfølgelig føles mye bedre å vinne når man vet hvem man har slått, men det kommer til å bli en tøff kamp hele veien inn.  Det hadde betydd veldig mye for meg å vinne en kongepokal, spesielt i år hvor det virkelig føles som en kongepokal når alle de beste er med.

(Artikkelen fortsetter under)

Casper Ruud forbedret scoren med tolv slag på andrerunden, men misset fortsatt det opprinnelige målet om å klare cuten med 18 slags margin. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

I motsatt ende av leaderboardet klarte tennisstjernen Casper Ruud sitt (reviderte) mål om ikke å ende på sisteplass i NM. Etter en katastrofal start på 89 slag fulgte han opp med en høyst respektabel 77-runde fredag.

Dermed endte han på 102.-plass, 22 over par med fire spillere bak seg på leaderboardet.

– Jeg er i hvert fall fornøyd med å ikke ende helt sist. Det var litt lettere for meg å spille bra i dag uten noe som helst press, sa Ruud da han ble intervjuet av Eurosport etter runden.

Les også: Ruud hyllet den norske golfeliten etter katastrofestart på NM

 

Topp-10 i NM

1. Jarand E. Arnøy – 13

2. Kristian Krogh Johannessen -12

T3. Elias Bertheussen -11

T3.  Bård Skogen -11

6.  Andreas Halvorsen -10

7.  Espen Kofstad -8

T8. Kristoffer Reitan -7

T8. Philip Linberg Bondestad -7

T8. Alexander Settemsdal -7