(NB! På det opprinnelige leaderboardet fra Kina stod det at Arnøy hadde gått runden på tre under par. Det var feil, men leaderboardet har nå blitt rettet til riktig score.)

Den 20 år gamle bergenseren åpnet med en runde på par, bestående av fire birdies, to bogeys, en dobbelbogey og resten par.

Det holder til en delt 41.-plass så langt, seks slag bak lederen Steven Brown fra England. 

– Det var den dårligste ball-striking-runden min på lenge, så det var greit å komme seg inn på par, sier Arnøy til Norsk Golf.

(Flere spillere er fortsatt ute på banen. Artikkelen oppdateres)

Arnøy startet sesongen på Nordic League, men har imponert stort når han har fått muligheten på Challenge Tour gjennom wild-cards. Etter to andreplasser på rad har han nå rykket opp til 36.-plass på pengelisten og sikret arbeidstillatelse på Challenge Tour i 2018. 

Han er i tillegg bare 18 000 euro bak topp-15-plasseringen som gir europatour-kortet neste år. Det tilsvarer en pallplassering denne uken.

– Det har gått veldig fort de siste ukene. Nå vil jeg bare smi mens jernet er varmt. Det er kult å ha gitt seg selv muligheten til å spille om europatour-kortet. Jeg jeg skal bare kjøre på for å klare det, men jeg spiller med senkede skuldre. Jeg føler jeg allerede er «foran skjema» og anser dette som en vellykket sesong, uavhengig av hvordan spillet blir på slutten, sa Arnøy til Norsk Golf før han dro til Kina.

Selv om topp-15 på Challenge Tour Order of Merit er innen rekkevidde for Arnøy, blir det også viktig for ham å sikre plassen i topp-45 på rankingen. Da vil han få spille sesongfinalen i Oman, hvor det spilles om en pott på hele 420 000 euro. Alle i topp-45 er også garantert en plass i det tredje og siste kvalifiseringssteget av Q-School.

Hainan Open er årets fjerde siste turnering på Challenge Tour.

– Det føles som om det er min tid å vinne snart. Alt har gått veldig raskt, og hvis jeg klarer å vinne snart, har jeg mulighet til å klare topp-15, noe som hadde vært enormt. Jeg har i grunn spilt den samme golfen som jeg har gjort i hele år, men jeg har senket litt flere putter. Jeg liker hvordan jeg har utviklet meg, sa Arnøy til europeantour.com før turneringen startet.

Leaderboard Hainan Open