Etter to missede cuter på rad har Viktor Hovland vært mer seg selv lik denne uken. Når to runder av europatour-turneringen Omega Dubai Desert Classic er ferdigspilt, ligger 22-åringen helt oppe på delt 11.-plass, tre under par sammenlagt og fem slag bak toppen av leaderboardet.

(Mange spillere er fortsatt ute på banen. Artikkelen oppdateres når alle er ferdigspilt for dagen.)

Det var nok likevel med litt blandede følelser han gikk inn i klubbhuset for å signere scorekortet fredag. På et tidspunkt var han nemlig fem under par for dagen og helt oppe på delt andreplass.

Hovland kom raskt i gang med birdie allerede på åpningshullet, men fikk den annulert av en bogey to hull senere. Da tråkket han på gassen med tre birdies på de neste fem, og med to nye birdies på rad på hull 2 og 3, hans 11. og 12. hull for dagen, var han plutselig bare ett slag bak toppen av leaderboardet.

Dessverre klarte han ikke å beholde foten på gasspedalen, og med tre bogeys på rad fra hull 14 til 16 falt han utenfor topp-10 igjen.

På hull 17 stod han nok en gang i fare for å gjøre bogey da han misset utslaget i den tykke roughen til venstre og måtte legge seg opp på par 4-hullet, men par-putten fra seks meter var sikker som banken.

På dagens siste hull luktet det bogey igjen da han misset innspillet i roughen til høyre for green og slo en middelmådig chip til to meter, men igjen viste Hovland mental styrke og senket par-putten.

– Det er så sterkt, og så viktig for Viktor! Nå tar han med seg en bedre følelse etter å ha reddet par på åtte og ni. Det kunne fort blitt fem bogeys på rad avslutningsvis der.  Uansett om avslutningen er kjip, har han fremdeles kontakt med teten, konstaterte Joakim Mikkelsen fra Viasats kommentatorboks.

Mens mange av hans PGA Tour-kollegaer allerede har startet året i USA, har Hovland startet sesongen på europatouren med to turneringer på rad i Midtøsten.

Etter denne ukens turnering er han bare én turnering unna å fulle opp kvoten på fire europatour-turneringer som kreves for å kunne representere Europa i Ryder Cup i september.

Fra neste uke fortsetter Hovland 2019/2020-sesongen på PGA-touren i Waste Management Phoenix Open. Så langt står han med tre klarte cuter på fire turneringer i årets PGA Tour-sesong, med 10.-plassen i A Military Tribute at the Greenbrier som beste resultat. 

Leaderboard