På torsdag debuterte Kristoffer Reitan på sagnomsuste the Old Course på St. Andrews med en runde på sju under par. På fredag fulgte han opp med en andrerunde på fire under par på Carnoustie, og lå på 11. plass.

LES OGSÅ: Reitan fortsatt i toppen etter eagle-show

Reitan huller i ballen for par på lørdagens første hull (hull 10). (Foto: André Kjernsli)

77

Lørdagens tredjerunde, på Kingsbarns, satte en effektiv stopper for videre fremgangen. For etter en blytung 77-runde (+5) falt Reitan 77 plasser på resultatlista, og misset cuten med to slag.
 

Reitan startet tredjerunden på hull 10, men kom ikke like godt i gang som de to første dagene. Etter å ha åpnet med fire par på rad kom den første bogeyen, etter at innspillet ble kort, og han måtte chippe og toputte.

Det skulle ikke bli den siste.

To nye par fulgte, før scoren på hull 17 bidro til å gjøre dagen mørkere, samtidig som den skotske vinden var i ferd med å ta seg opp.¨

Bogeyfare

Putteren spilte ikke på lag med Reitan på de første hullene. (Foto: André Kjernsli)

Til Norsk Golfs reporter fortalte Reitan før runden at planen var å putte bestemt, noe som kan resultert i flere lange returer. En monsterputt på dagens niende hull måtte i hvert fall til for å unngå en ny bogey.

Starten på siste ni ble ikke stort bedre, og med en ny bogey på det ellevte, stod Reitan i fare for å rase fra topp 10-mulighet, til å havne utenfor cut-grensa. 

En birdie på det fjerde siste hullet gjorde at Reitan likevel så ut til kunne snike seg med til søndagens finalerunde på St. Andrews. Bogeyer på to av de tre siste hullene ødela dét håpet for godt.

Victor Perez vant turneringen. (Foto: André Kjernsli)

Victor Perez (FRA) vant turneringen (-22).

Leaderboard