Team Norway-spillerne fortsetter å levere varene i kampen om en plass på neste års Challenge Tour, og kan nok en gang sikre seg viktige poeng i Landeryd Masters denne uken.

Kristian Krogh Johannessen, Eirik Tage Johansen og Sondre Erevik Ronold startet forrykende med 67-slag fredag, og tok seg til rette helt på toppen av ledertavla.

På tross av andrerunder under par, måtte de norske håpene finne seg i å miste ledelsen lørdag. Det scores svært lavt på Landeryds Golfklubb, og nå er de avhengige av lave finalerunder for å blande seg ordentlig inn i tetstriden.

Tage Johansen klinte nok en gang til med fem under par på sin andre runde, og er dermed beste nordmann så langt. Med 10 under par totalt ligger han i skrivende stund på delt tredjeplass, to slag bak ledende Christopher Lang og Kasper Estrup.

Slaget bak Tage, på en delt fjerdeplass, følger klubbkameraten Sondre Erevik Ronold (-8) med Kristian Krogh Johannessen (-7) hakk i hæl.

Selv om en eventuell seier krever bunnsolide finalerunder, er det slett ikke umulig at en av de norske blander seg inn i tetstriden på søndagens finalerunde. For Tage og Krogh kan uansett hvert slag bli avgjørende når det skal gjøres opp om Challenge Tour-plasser på slutten av året, så her gjelder det å tunga rett i munnen.

Før ukens turnering ligger de på henholdsvis fjerde- og femteplass på Nordic Leagues pengeliste.

Med bare åtte turneringer igjen av årets sesong begynner det å se virkelig lyst ut med tanke på nye norske tilskudd på Challenge-touren neste år. Elias Bertheussen er i år den eneste nordmannen med full kategori på Europas nest øverste nivå. Det er topp-5 på Nordic League Order of Merit som kvalifiserer seg videre.

Følg utviklingen i Sverige her!