– Jeg kan ikke beskrive hvor mye dette betyr for meg. Det har gått veldig lang tid. Jeg visste at det snart var min tid til å vinne. Jeg har spilt for bra til ikke å vinne, men man vet aldri når det skjer, sa en rørt og utladet Phil Mickelson etter seieren..

Det så imidlertid ut til å være skrevet i stjernene at også dette skulle være Justin Thomas sin uke på hull 18 søndag. Etter å ha startet helgen elleve slag bak teten gikk Thomas lørdagens og søndagens runde totalt 16 under par. Det dramatiske høydepunktet kom stående i fairway på hull 18, da han på mirakuløst vis senket innspillet fra 110 meter (!) for eagle og overtok ledelsen alene. 

Men bakfra kom ringreven Phil Mickelson, som på sin side jaktet sin første seier på 97 forsøk – og hans første siden The Open-triumfen i 2013.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Og Mickelson sin runde var i likhet med Thomas sin full av høydepunkter. Mickelson startet dagen i lederball to slag bak Shubhankar Sharma, men overtok ledelsen raskt med å gå de seks første hullene på tre under par. Han fulgte opp med en ny birdie på hull 10, men tapte sitt andre slag for dagen da han ikke maktet å redde par etter å ha slått seg ut fra dypt inne i en busk. 

I kjent «Phil the Thrill»-stil måtte han flere ganger varte opp med magi med wedgene for å redde seg inn etter utslag som var langt ute av kurs, og Mickelson stoppet blødningen på hull 11 raskt med tre par på rad. På hull 15 var han tilbake på rett spor med toputt for birdie. Deretter senket han en viktig syvmetersputt for birdie på hull 17 – til et øredøvende jubelbrøl fra publikumsgalleriet. 

Det sikret ham delt ledelse med Thomas og engelskmannen Tyrrell Hatton. Hatton klarte imidlertid ikke å gjøre som Mickelson og redde par på hull 18, og dermed bar det ut i omspill mellom de to amerikanerne.

Der var det Mickelson som endelig kunne trekke det lengste strået etter å ha kommet til kort flere uker på rad nå. Rett etter at hans birdieputt fra seks meter hadde strøket hullkanten, misset Thomas sin korte par-putt for å gi Mickelson hans 43. PGA Tour-seier i karrieren.

– Spillet mitt har nærmet seg et nytt nivå den siste tiden. Det er så deilig å være tilbake i vinnersirkelen igjen. Der har jeg ikke vært på lang tid, sier Mickelson, som stod med en femteplass, andreplass og sjetteplass på sine tre siste turneringer før uken i Mexico.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

47-åringen, som er nummer ni på listen over spillere med flest PGA Tour-seier gjennom tidende, er overbevist om at det ikke kommer til å bli like lang ventetid til neste gang han får smake på seier igjen.

– Ja, definitivt. Jeg vet ikke når. Men det kommer til å skje, svarte han kontant da han ble spurt på pressekonferansen om han trodde at han klarte å komme seg til 50 seiere på PGA-touren.

The Masters på Augusta National er nå bare en måned unna. Skulle han vinne der, vil han slå Jack Nicklaus sin rekord fra 1986 som tidenes eldste majorvinner (46). 

Det er uansett liten tvil om at Mickelson har prikket inn godformen på et perfekt tidspunkt

Høydepunkter fra Mickelsons runde

 

Sammendrag fra fjerde runde