Solheim Cup-uken er i gang på Golf Club St. Leon-Rot i Tyskland. I tradisjon tro er det juniorenes Solheim Cup som markerer starten på den prestisjetunge kampen mot Europa og USA som spilles annenhvert år.

Blant de tolv europeiske spillerne er 18 år gamle Sandra Nordaas fra Drøbak. Hun kvalifiserte seg til turneringen gjennom sin seier i Girls British Open Amateur Championship i Skottland for en måned siden – Europas største jenteturnering.

Dette går ikke an å sammenligne med noen annen turnering jeg har deltatt i tidligere

Sandra Nordaas

Dermed er hun den fjerde norske spilleren i historien som kvalifiserer seg til Junior Solheim Cup, etter Marianne Skarpnord (2003), Lene Krogh (2005) og Tonje Daffinrud (2009).

– Det er en helt syk opplevelse. Dette går ikke an å sammenligne med noen annen turnering jeg har deltatt i tidligere, smiler Sandra Nordaas til Norsk Golf.

Vi møter henne på treningsfeltet på St. Leon-Rot, rett etter at hun har heiet frem sine spanske lagvenninner Marta Parez Sanmartin og Maria Parra fra sidelinjen. De to spanjolene rakk ikke å fullføre sin foursomematch* etter at spillet ble avblåst på grunn av tordenvær mandag ettermiddag, og måtte tidlig ut igjen tirsdag morgen. De delte matchen på det siste hullet, og sikret at amerikanernes ledelse fortsatt er innen rekkevidde.

Senket skuldrene tidlig

Før de avsluttende singelmatchene leder forhåndsfavorittene USA 7,5 – 4,5. USA har vunnet turneringen tre ganger på rad.

Nordaas har så langt bidratt med ett av europeernes poeng. Den kom i åpningsmatchen sammen med svenske Elin Esborn. I fourball** tok de raskt ledelsen med to kjappe birdies, men amerikanerne snudde matchen da de tok tre hull fra 11 til 15. Nordaas og Esborn svarte umiddelbart med eagle på det påfølgende hullet, og avgjorde matchen med birdie på hull 17.

– Jeg var dritnervøs da jeg slo ut i går. Det var mye spenning. Det var veldig godt å få den starten, da senket jeg skuldrene. Nervene er mye bedre nå. Jeg bare nyter hele opplevelsen, sier Nordaas til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nordaas og Esborn varmer opp med en joggetur på drivingrangen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Har troen på comeback

I ettermiddagens foursome måtte den skandinaviske duoen gi tapt for Mariel Galdiano og stjerneskuddet Haley Moore, som tidligere i år ble den eneste amatøren som klarte cuten i majorturneringen ANA Inspiration.

Amerikanerne festet grepet om matchen med tre birdies på rad på front nine, og vant til slutt med utklassingsmargin seks opp på hull 13.

– Det ble en tøff foursome, både for Elin og meg og hele laget vårt. Heldigvis sikret Marta (Parez Sanmartin) og Maria (Parra) at vi ikke ligger for langt bak. Det er fullt mulig å ta igjen USA, vi har gode sjanser!, konkluderer Nordaas.

Hun skal spille nest sist i tirsdagens singelmatcher, hvor hun møter Mariel Galdiano. Matchen starter klokken 10.35. Følg utviklingen her. 

– – –

 

*Foursome spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Lagenes to spillere slår ut på annethvert hull, og slår deretter annethvert slag på samme ball frem til ballen er i hullet. Det er dermed kun to baller i spill til enhver tid. 

**Fourball spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Alle spillerne spiller på hver sin ball, men kun det beste resultatet innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende.