Trønderen er i skrivende stund på delt 7. plass mens mange spillere fortsatt er ute på banen. Bertheussen gjorde tre birdies, en eagle og kun en bogey. Med 68 på scorekortet har han tre slag opp til lederen Jeff Winther fra Danmark.

– Moro å komme litt godt i gang i en turnering til en forandring. Spilte solid. Traff 16 greener, og var stødig. En avslappende og deilig runde, sier Bertheussen til Norsk Golf .

Team Norway-spilleren kvalifiserte seg i fjor til Challenge Tour gjennom sin fjerdeplass på Nordic League, og er i år den eneste nordmannen med full kategori på Challenge Tour. Han har imidlertid slitt i sin debutsesong på Europas nest øverste nivå, og har klart cuten i kun en av de fem turneringene han har spilt. Forhåpentligvis er trenden i ferd med å snu for 24-åringen, som nå har gått to 68-runder på rad på Challenge Tour.

Syv slag bak Bertheussen i Belgia ligger Andreas Halvorsen. 19-åringen fra Larvik åpnet med fire birdies, men gjorde også fem bogeys og en dobbelbogey på vei til sin 75-runde. Det gir en foreløpig 92. plass.

Leaderboard