Vi har ikke vært bortskjemt med å se Suzann Pettersens nær toppen av leaderboardet så langt denne sesongen. Torsdag kom endelig runden vi ventet på. 

(Kanskje har de nye energibarene funket? Se video av Tuttas reklamedebut på norsk TV her!)

Tutta – som vant denne turneringen i 2007, leverte en åpningsrunde på fire under par i Thailand torsdag. Det er hennes beste runde for året, og hennes beste runde siden andrerunden av Lorena Ochoa Invitational (-6) i midten av november.

Tuttas bogeyfrie scorekort med fem birdies gir henne i skrivende stund delt fjerdeplass, to slag opp til lederen, verdenstreer Stacy Lewis.

Ett slag bak Lewis ligger en annen amerikaner, Brittany Lang, og en «gammel» kjenning, den tidligere dominante verdenseneren Yani Tseng. Tseng har ikke vunnet siden mars 2012, og har siden den gang falt til 91. plass på verdensrankingen.

Trenger gode resultater

Falt på rankingen har også Suzann Pettersen gjort. For et drøyt år siden var hun bare noen få desimalpoeng unna å bli verdensener. Denne uken falt hun til 6. plass på rankingen, og ligger nesten fem poeng bak den 17 år gamle verdenseneren Lydia Ko.

Tutta vil være avhengig av en rekke gode resultater fremover for ikke å falle ytterligere på rankingen. Ettersom rankingen baserer seg på de siste to års resultater, forsvinner etterhvert plasseringene fra Oslo-golferens magiske 2013-sesong med i beregningen.

2014 var Tuttas første seiersløse sesong siden 2010. Hennes forrige triumf kom i oktober 2013. Nå krysser vi fingrene for at den neste nærmer seg.

Mye trening med nye trenere

Suzann Pettersen har brukt de siste ukene på å trene godt, både med hennes nye trener Butch Harmon og Team Norway-sjef Jon Karlsen.

– Det skal bli bra å komme i gang igjen etter noen gode treningsuker hjemme og med Butch i Las Vegas, sa Tutta i en pressemelding før turneringen.

Byttet av trenerapparat etter forrige sesong gjør at Norges beste golfspiller har fokusert på mengdetrening den siste tiden.

– Jeg har fått jobbet litt putting med Jon Karlsen denne uken i Thailand. Jeg forsetter å mate på med mengde, og det føles bra, sier Norges beste golfer.

Leaderboard