Etter å ha tatt PGA-touren med storm i sine første turneringer som proff i 2019 har det gått litt tregere for Viktor Hovland i det siste. Med to missede cuter og en 38.-plass på sine tre siste turneringer har 22-åringen vært et stykke unna formen han viste i fjor, men i torsdagens åpningsrunde var det endelig andre boller.

Siden mange av tourens største stjerner er samlet i WGC-turneringen i Mexico, er det et sterkt svekket startfelt i Puerto Rico. Det gjør Hovland til bookmakernes forhåndsfavoritt denne uken, og etter at 18 hull er gjennomført, har han skaffet seg et godt utgangspunkt.

Med et scorekort bestående av seks birdies, to bogeys og resten par i vindfulle forhold signerte han for en 68-runde og delt 14.-plass, ett slag utenfor topp-10, to slag bak andreplassen og fire slag bak lederen Kyle Stanley fra USA.

Hovland står fra før av med én topp-10-plassering i PGA Tour-sammenheng. Den kom i sesongåpningen A Military Tribute at the Greenbrier i september, hvor han delte 10.-plassen.

Ifølge statistikken var Hovland som vanlig bunnsolid fra tee torsdag med 12 av 14 fairwaytreff, mens han traff tolv greener – et noe lavere antall enn han pleier. Han har også rom for forbedring på par 5-hullene, der han bare klarte å utnytte én av fire gode birdiemuligheter.

Fire slag bak Hovland følger Kristoffer Ventura på delt 67.-plass, ett slag bak den foreløpige cutgrensen. Ventura leverte et fargeløst scorekort med én birdie, én bogey og hele 16 par, og har i likhet med Hovland forbedringspotensial på par 5-hullene: den langtslående norsk-meksikaneren gikk dem på én over par.

Ventura er for tiden nede i en bølgedal og har misset seks cuter på rad på PGA-touren. Klarer han å sikre helgespill på fredag, vil han være garantert sin første lønning siden starten av november. Det vil også bety etterlengtede FedEx Cup-poeng.

Ventura har rukket å falle ned til 182.-plass på tourens poengliste, 57 plasser bak den viktige 125.-plassen som gjør at man forlenger arbeidstillatelsen på touren til neste år. Hovland befinner seg på sin side på 131.-plass på denne listen, men har kun spilt seks turneringer sammenlignet med Venturas elleve.

Leaderboard