Espen Kofstad var ikke seg selv lik i årets to første turneringer på europatouren, og det er ikke så rart med tanke på at hans to siste sesonger har bestått av bare tre turneringer.

Denne uken ser det imidlertid ut til at alle gode ting er tre for 31-åringen fra Oslo.

Etter 36 hull av Alfred Dunhill Championship på spektakulære Leopard Creek CC ved nasjonalparken Kruger i Sør-Afrika ligger han på delt 20.-plass, ett slag bak topp-10 og fem slag bak toppen av leaderboardet.

– Jeg treffer masse fairwayer og greener, og det er også mye av nøkkelen for å komme seg rundt på denne banen med en god score, sa Kofstad til Norsk Golf etter å ha signert for en andrerunde på par.

Med fire birdies, to bogeys og en dobbelbogey på scorekortet har han foreløpig falt tolv plasser på leaderboardet, men det er fortsatt mange spillere ute banen.

Dobbelbogeyen kom på hans 14. hull for dagen etter at ballen hadde plugget seg i greenbunkeren. I frykt for å slå ballen over i vannet på motsatt side slet han med seg å komme seg ut, men heldigvis kontret han med en birdie umiddelbart etterpå.

– Det var en ok dag i dag. Jeg hadde marginene litt mot meg i dag og hadde ikke helt den samme flyten som i går, men spillet er veldig solid.

Man får et ganske nytt perspektiv på golf når man har vært så lenge skadet som jeg har vært

Kofstad har nå ikke bare klart sin første cut for sesongen, men han har også mulighet til å forbedre sin karrierebeste på europatouren, en 8.-plass fra Open de Espana i debutsesongen i 2013. Det er også hans eneste topp-10-plassering så langt i europatour-karrieren.

Selv er han ikke så opptatt av hvordan han er plassert på leaderboardet.

– Man får et ganske nytt perspektiv på golf når man har vært så lenge skadet som jeg har vært. Jeg bare storkoser meg her ute og setter så utrolig pris på å være tilbake igjen. Jeg går bare rundt og gliser, og selv da jeg gjorde dobbelbogey i stad, klarte jeg ikke å bli sur. Det er sykt gøy å være godt plassert før helgen, og jeg har ingenting å tape, konstaterer Kofstad med et smil.

Kofstad uttalte etter torsdagens åpningsrunde på tre under par at det er en stor overgang å gå fra å trene innendørs i Norge til å komme seg ut og konkurrere på gress igjen. Han føler at han gradvis vender seg til livet som tourspiller igjen for hver dag som går.

– Det er en veldig deilig bekreftelse å se navnet sitt høyt oppe på leaderboardet igjen. Det er sykt deilig å være tilbake på touren igjen. Det er dette livet jeg ønsker å leve!

Kofstads klubbkamerat Kristoffer Reitan (Oslo GK) hadde også grunn til å smile på fredag etter at han klarte sin første cut som profesjonell spiller. Med sin andre strake runde på én over par klarte han cuten på slaget.

Etter å ha startet dagen med to tidlige bogeys slo han tilbake med tre birdies på rad fra hull 8 til 10. Med to bogeys og seks par på de siste åtte hullene deler han nå 61.-plassen på +2 totalt.
 

Dette er for øvrig bare andre gang siden 2011 at to nordmenn klarer cuten i en europatour-turnering samtidig.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First cut made as a professional✅ On to the weekend😍 #dunhillchamps

A post shared by Kristoffer Reitan (@kristofferreitan) on Dec 14, 2018 at 8:49am PST

 

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) endte seks over par totalt og har nå startet sin europatour-sesong med tre missede cuter på tre forsøk.

Følg utviklingen her!

Fra runde 1: Kofstad tilbake slik vi kjenner ham!