64-65-64.

Det har vært scorene til Viktor Hovland de tre siste avslutningsrundene på PGA-touren.

Etter å ha stanget og stanget og stanget hele uken løsnet det endelig for nordmannen siste turneringsdag, slik det også gjorde i hans to forrige turneringer.

Søndag gjorde han flere birdies enn han klarte fra torsdag til lørdag, og med åtte birdies, én eagle og tre bogeys på scorekortet signerte han for en imponerende runde på syv under par, som i skrivende stund har løftet ham 22 plasser oppover leaderboardet til 17.-plass.

– I dag slo jeg mange bra slag som endte opp ganske nærmere pinnen, og da ble det mye lettere å senke puttene. Når jeg så noen gå i, ble det lettere å senke etterpå. Det var deilig, det, sa Hovland til Eurosport etter runden.

 

 

Det er hans tredje strake topp-20 plassering på verdens øverste nivå – i det som var hans fjerde turnering som proff.

Hovland kom stormende ut av portene på fjerderunden med fem birdies på de åtte første hullene. Innspillene var litt nærmere pinnen enn tidligere i uken, og med en putter som endelig begynte å varmes opp, fikk Hovland nok en gang vist hva han er god for, når alle deler av spillet klaffer på én og samme gang.

 

 

Da han gjorde nye birdies på hull 10 og 12 for å gå til -7 for dagen med seks hull igjen, begynte de amerikanske TV-kommentatorene å spekulere i om han kunne klarte det magiske 50-tallet, men det ble det raskt slutt på da Hovland dro på seg dagens første bogey (og sin andre for turneringen!) på det 13. hullet.

Hovland kontret raskt med en birdie etter å ha drivet greenen på par 4-hullet, men tapte det slaget umiddelbart igjen noen minutter senere da han ikke klarte å gjøre up-and-down for andre gang på rad.

Dagens store høydepunkt kom på det 17. hullet. Stående i fairway med sekserjern på det 491 meter lange par 5-hullet holdt Hovland på å senke innspillet for albatross. I stedet ble det en enkel eagle, hans første i proffkarrieren, og -15 sammenlagt.

 

 

På det tidspunktet var han inne blant de ti beste og med i neste ukes turnering Barbasol Championship, men heller ikke denne gangen ville det seg på turneringens siste hull for Hovland.

Han kan likevel prise seg lykkelig over at det bare ble med en bogey:

Hovland dro med seg jernslaget fra fairway til venstre og mot vannhinderet, men ballen stoppet utrolig nok i den lille bakken ved vannkanten. Derfra chippet han seg fire meter lang, men par-putten ville ikke i.

Det er litt irriterende, for jeg hadde lyst til å spille neste uke

Viktor Hovland

Dermed ble det en avsluttende 64-runde og nok et bevis på at Hovland har det som skal til – og mer til – for å lykkes på PGA-touren.

Hovland har klart cuten i hele syv PGA Tour-turneringer på rad, i sine fire turneringer som proff har han levert 14 av 16 runder under par, og han er totalt 43 under par sammenlagt.

– De tre bogeyene var ikke bra, men jeg slo veldig mye bra slag og senket en del bra putter. Men det kunne ha blitt bedre. Det er litt irriterende, for jeg hadde lyst til å spille neste uke, sa Hovland til Eurosport etter å ha misset topp-10 med ett fattig slag.

Nå har han bare én PGA Tour-invitasjon igjen før sesongen er over. Den skal han bruke på sesongfinalen Wyndham Championship 1. til 4. august, hvor han kommer til å trenge en andreplass for å sikre seg PGA Tour-kortet direkte for neste sesong.

Hovland får imidlertid en ny mulighet i sluttspillsturneringene Korn Ferry Tours Finals i august og september, der de 25 beste spillerne totalt etter tre turneringer får PGA Tour-kortet for 2020.

– Det må noe virkelig spesielt til hvis jeg skal klare det i Wyndham. Men sannsynligvis kommer jeg til å spille Korn Ferry Finals, sier Hovland selv til pgatour.com.

Hvis han fortsetter i samme spor som de siste ukene, har vi uansett mye å glede oss til!

Leaderboard John Deere Classic