Forsland delte 12.-plassen etter åpningsrunden på 75 slag mandag, men slo kraftig tilbake med en imponerende 67-runde på ettermiddagen, som sendte henne opp i ledelsen.

Under tirsdagens tredje og avsluttende runde fullførte hun med en score på 73 slag. Det var akkurat nok til å beholde plassen på toppen av leaderboardet, sammen med sin lagvenninne Amanda Detmer. Ettersom det ikke pleier å være omspill i collegeturneringer, delte de dermed seieren.

– Alle var veldig fokusert i dag. Dette er en fantastisk start på sesongen vår. Jeg vet at disse jentene har det i seg, og dette er veldig bra motivasjon for resten av sesongen, sier lagets trener, Jennifer Borocz til Jacksonville University sine nettsider etter at de også vant lagkonkurransen sammenlagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forsland flyttet til USA i fjor høst for å kombinere golf og studier. Debutsesongen endte med to topp-20-plasseringer og en topp-10-plassering. På slutten av sesongen ble hun kåret til «freshman of the year», årets førsteårsspiller i collegeligaen Atlantic Sun Conference.

Forsland er for øvrig kjæreste med Jarand Ekeland Arnøy, som nylig sikret Challenge Tour-kortet for 2018 og samtidig nå er rangert som Norges beste herrespiller.

Forsland sin seier kom bare en uke etter at East Carolina Universitys Dorthea Forbrigd (Oslo GK) kunne juble over sin første seier på college. Denne uken ble hun hedret med utmerkelsen «American Women’s Golfer-Of-The-Month».

– Jeg er veldig glad og stolt over at Dorthea er blitt kåret til månedens spiller. Hun jobber ekstremt hardt og har spilt veldig stabilt for oss de to første turneringene denne sesongen, sier hennes coach Kevin Williams til ecupirates.com.