Fredag ettermiddag gikk Sander Akeren til topps da Srixon Tour åpnet på spansk jord. Over fire runder på Mar Menor Golf Resort og Hacienda Riquelme var Akeren (75, 67, 71 og 76) to slag bedre enn Rune Bøkeid fra Oppegård GK (73, 75, 69 og 74).

Seieren i Srixon Nordic Winter Open kom bare fem dager etter at en annen Oslo-gutt, nevnte Hovland, skrev norsk idrettshistorie som den første norske vinneren i en PGA Tour-turnering.

(Saken fortsetter under bildet)

Viktor inspirerer

– Vi har naturligvis pratet mye om Viktor her nede, forteller Akeren.

– Og jeg vet at jeg snakker for flere når jeg bekrefter at han inspirerer oss veldig. Han viser hva som faktisk er mulig. I tillegg føles det ekstra nært når jeg har spilt en runde sammen med han, kommer fra samme område og han også har gått på Wang.
 
I august følger unggutten i Hovlands college-fotspor over dammen, riktignok ikke til Oklahoma, men til Carolina.

– Jeg ønsker å bli så god som mulig egentlig. Jeg skal over til USA på besøk nå i mars. I første omgang skal jeg konsentrere meg om college-golfen, jobbe for å utvikle meg der, så får jeg se hvordan det går, sier Akeren.

For selv om det kan gå fort, og Viktor bare gikk to år på Oklahoma State University før han ble proff, vant verden og sin første PGA Tour-turnering, er veien lang og kronglete.

(Saken fortsetter under bildet)

Viktig å være uredd

– Jeg tror det viktigste er å gidde, være uredd og bare «gunne» på egentlig, sier Sander Akeren.

Det var taktikken som også ga seier i Srixon Nordic Winter Open.  

– Jeg fikk ingen optimal start, mistet ledelsen, men forsøkte ikke å stresse. Det ordnet seg med en grei backnine, forklarer Akeren etter sisterunden på Hacienda Riquelme.

Etter en god uke på Nicklaus-banene i Murcia bærer det nå hjem for å trene.

– Jernspillet mitt er blitt ganske mye bedre den siste tiden. Drivingen og puttingen liker jeg også ganske godt, sier Sander Akeren, og avslører at det ikke bare er forbildet Hovland som har ting å jobbe med rundt greenen.

(Saken fortsetter under bildet)

Finsk dameseier

Dameklassen ble vunnet av finska Emilia Torvinen, ett slag foran Rikke Nordvik (+9, Stavanger GK) og to slag foran fjorårsvinner Mia Lussand Sandtorv (+10, Fana GK).

Vinneren av klassen for paragolfere ble Kent Daniel Danielsen fra Miklagard GK.

Her er resultater