Etter første dag av NM var det Julie Boysen Hillestad som tronet alene på toppen av leaderboardet med en ledelse på hele fem slag (-4).

Nå har den krympet til to.

Hillestad kan likevel reise fra Losby fredag kveld med en god følelse, etter å ha kjempet seg tilbake etter å ha vært seks over par for dagen etter tolv hull.

Hun brettet opp ermene på tampen av runden og leverte fire birdies på de seks siste hullene, inkludert hull 17 og 18. Det gjorde at hun beholdt ledelsen.

(Artikkelen fortsetter under)

Julie Boysen Hillestad holder stand på toppen av leaderboardet. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Dorthea Forbrigd (Oslo GK) ligger nå alene på andreplass, kun to slag bak Hillestad. Da Forbrigd hullet ut for birdie på det siste hullet fredag kveld, hadde hun ingen anelse om at det var for klubbhusledelsen – en kortvarig ledelse, riktignok.

Hva, LEDER jeg? Det hadde jeg aldri trodd. Jeg er egentlig ikke så fornøyd med spillet, sier Forbrigd til Norsk Golf.

– Rent spillemessig er det bra og stabilt med få feil, men jeg klarer ikke å utnytte birdiesjansene. Og de gangene jeg gjør feil, er det veldig dumme feil som jeg ikke burde gjøre, fortsetter hun.

Bak Hillestad og Forbrigd følger 15 år gamle Mia Sandtorv Lussand fra Fana GK på delt tredjeplass (+2) sammen med Maiken Bing Paulsen fra Drammen GK.

Lussand har nå mulighet til å bli tidenes nest yngste NM-vinner for damer etter Suzann Pettersen, som vant sin første kongepokal like etter å ha fylt 15 år i 1996.

Da Norsk Golf pratet med Hillestad etter at hun tok ledelsen i NM, la hun ikke skjul på at hun var overrasket. Hun innrømmet også at det kom til å bli et helt annet press på andrerunden med en ledelse på fem slag.

I helgen blir det ikke noe mindre press når hun skal ut i lederball med feltets høyest rangerte amatørspiller.

Dorthea Forbrigd har utviklet seg mye siden hun flyttet til USA for å studere ved East Carolina University, og hun har rukket å vinne to ganger i den øverste collegedivisjonen.

(Artikkelen fortsetter under)

Dorthea Forbrigd er i angrepsposisjon før helgen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Hun har også klatret til topp-100 på verdensrankingen for amatører, men hadde forventet mer av seg selv så langt på Losby.

– Men er det én ting jeg har lært i USA som er viktig, er det å spille med det man har. Her hjemme i Norge er det ofte slik at hvis det ikke går så bra, løper man rett til treneren sin. I USA lærer man å hele tiden gjøre det beste ut av situasjonen. Noen ganger sitter ikke spillet, men de kommer seg rundt med gode scorer likevel, slår hun fast.

Forbrigd sier hun er litt overrasket over at det bare er én spiller som befinner seg under par så langt på Losby.

– Den spilles ikke vanskelig i det hele tatt. Den spilles kort med mange wedger, og det er flere par 5-hull man kan nå på to slag. Det kan man ikke på college. For min del nå handler det bare om å senke mer putter. Da kan det bli bra.

Selv om Julie Boysen Hillestads CV foreløpig ikke er så velfylt som Forbrigds, er hun på ingen måte noe ubeskrevet blad selv. Hun har representert Norge i lag-EM for juniorer tidligere, og står med en seier på Norgescup i 2016 på hjemmebanen Atlungstad. Totalt har hun 15 topp-10-plasseringer i de øverste turneringsseriene i Norge, Norgescup og Srixon Tour.

(Artikkelen fortsetter under)

Marita Engzelius’ løftet spillet med åtte slag fra åpningsrunden. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Før NM startet, var det de to LET Access-proffspillerne Marita Engzelius (Oslo GK) og Mariell Bruun (Larvik GK) som var de mest populære vinnertipsene i Norsk Golfs gjettekonkurranse på Facebook.

De hadde imidlertid blytunge starter på turneringen begge to, men fredag klarte de begge å kjempe seg til riktig side av cutstreken.

Bruun deler 17.-plassen med +10 totalt, mens Engzelius, som har vunnet hele tre kongepokaler tidligere, deler 11.-plassen på seks over par.

Hennes 71-runde var en forbedring på åtte slag fra gårsdagen, og fredagens tredje laveste score blant damene, bak Rikke Nordviks og Silje Torvund Ohmas 70-runder.

(Artikkelen fortsetter under)

Rachel Raastad har mye å spille for i helgen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

For Engzelius sin del er det ikke bare toppen av leaderboardet det blir spennende å holde et øye med på i helgen. Hun ligger nemlig an til å dra i land bonuspotten på (minst) 50 000 kroner, som ble overført fra forrige måneds NM i matchspill, helt alene.

Hvis Rachel Raastad klatrer til topp-5 på søndag, vil potten imidlertid deles på to. Raastad (Haga GK) ligger for øyeblikket på 10.-plass, (+5), to slag bak topp-5.

Leaderboard NM damer