Hovland startet turneringen på The Lakes Golf Club i Sydney med en runde på én over par torsdag, men på en vindfull og våt dag der bare 20 prosent av feltet kom seg under par, lå han likevel greit plassert på delt 40.-plass.

Fredag tråkket han på gassen med en runde på fire under par (68). Den har løftet ham opp til delt 17.-plass etter halvspilt turnering, kun fem slag bak lederen Byeon Hun An (Sør-Korea) og tre slag bak topp-5.

Hovland, som har spilt med tidligere majorvinner Keegan Bradley og veteranen John Senden de to første rundene, gjorde fire birdies, to bogeys, samt en eagle for andre dag på rad.

– Spillet var for det meste ganske solid i dag. Jeg hadde mange birdiesjanser, men jeg klarte ikke å senke så mange av dem. Bogeyene mine kom fra dårlige utslag hvor jeg måtte chippe meg ut i fairway. Jeg må slå litt bedre i morgen og også få putteren i gang. Da blir det bra, sier Hovland til Norsk Golf.

21-åringen medgir at han har slitt med å få putteren het den siste tiden.

– Jeg har liksom ikke fått så mye ut av rundene mine. Det blir ofte at jeg bare får birdie når jeg toputter på par 5-hullene eller slår innspillene nærme. Jeg senket et par gode putter i dag, men jeg tror ikke akkurat «strokes gained»-statistikken er noe særlig, sier Hovland, som klarte cuten med hele seks slags margin.

Les også: Hovland skal spille mot Tiger og co på Torrey Pines