Bare en uke etter å ha debutert på PGA-touren i Mexico er Viktor Hovland i aksjon mot proffene igjen. Denne gangen har han reist hele veien til Sydney for å spille Emirates Australian Open, den mest prestisjetunge turneringen på PGA Tour of Australasia.

Viktor Hovland ligger to slag innenfor den foreløpige cutstreken. (Foto: Getty Images)

Hovland, som spiller med Keegan Bradley og John Senden de to første rundene, åpnet med en runde på én over par, men på en regntung og vindfull dag hvor bare 20 prosent av feltet er under par så langt, ligger han likevel greit plassert på leaderboardet.

– Det var tøffe forhold i dag. Jeg slo driveren bra, og nærspillet var konge, men jerna og putteren var altfor dårlig i dag, sier Hovland til Norsk Golf.

Hovland deler foreløpig 40.-plassen, seks slag bak lederen Byeong Hun An, som rakk å komme inn i klubbhuset med 67 slag rett før himmelslusene åpnet seg.

The Lakes Golf Club starter med tre av de vanskeligste åpningshullene i Australia, og som arrangøren selv skriver på sin nettside:

«På slutten av uken er det de som overlever det første utslaget og de tre første brutale hullene, som har best mulighet».

På utslaget på hull 1 må man slå over vann som følger hele venstresiden av fairwayen bort til green, og hvis man feiger for langt ut på motsatt side, havner man i en uraket sanddyne fullt av fotspor fra publikum.

Hovland fikk en verst tenkelig start på runden med dobbelbogey, men stoppet heldigvis blødningen med fem strake par etterpå.

– Jeg hadde en dårlig start med å dumpe ball i vannet på hull 1 og måtte «reloade» fra tee. Etter det slet jeg kraftig med jernslag og traff nesten ingen greener, men jeg var flink til å jobbe for par.

Med bogey på det syvende hullet etter å ha misset en énmetersputt var han tre over par for dagen, men han kontret umiddelbart med birdie på det neste par 5-hullet, og en halv time senere var han plutselig tilbake på par for dagen med eagle på det 11. par 5-hullet. (Klikk her for å se video av Hovlands eagle)

– På hull 11 lå jeg til tap in for eagle, og jeg tenkte at det virkelig skulle få fart på sakene, men fikk ikke tatt vare på de birdiemulighetene jeg hadde på back-nine, sier Hovland.

Les også: Hovland skal spille mot Tiger & co på Torrey Pines

Med seks par og en bogey helt på tampen av runden signerte han til slutt for en runde på 73 slag.

Han deler 40.-plassen med kjente navn som Brandt Snedeker, Mikko Ilonen, Anirban Lahiri og Brendan Steele. Forrige ukes vinner på PGA-touren, Matt Kuchar, ligger tre slag foran på delt 10.-plass. Regjerende mester Cameron Smith ligger to over par på delt 63.-plass.

Turneringen spilles over fire runder og avsluttes søndag. Cuten settes ved de 70 beste etter to runder.

Leaderboard