Hovland var feltets nest dårligste med putteren i hånda i torsdagens åpningsrunde, men gjorde et tigersprang oppover leaderboardet med en knallrunde på 64 slag fredag. Lørdag falt han imidlertid tilbake med nok en 71-runde, og dermed hadde 23-åringen fra Oslo delt 31.-plass som utgangspunkt før sisterunden.

Der avsluttet han med en runde på par (72), bestående av fire birdies, like mange bogeys og resten par. Det var hans høyeste score for uken og resulterte i delt 47.-plass (-10), 14 slag bak vinneren Patrick Cantlay.

En titt på PGA Tours statistikk viser at det er liten tvil om hvor Hovland tapte mest søndag: han tapte hele 3,2 slag på greenene med putteren i hånda, og totalt for uken var det bare ni spillere i det 77 mann store feltet som puttet dårligere enn ham.

Han misset hele åtte putter fra tre meter og inn, der den korteste missen var på bare 80 centimeter. Den lengste putten han senket i løpet av hele dagen var på bare to meter.

ZOZO Championship var Hovlands tredje turnering i 2020/2021-sesongen. Fra før av stod han med 13.-plass i majorturneringen U.S. Open og 12.-plass i The CJ Cup.

Etter å ha vært i aksjon to uker på rad tar Hovland seg fri under neste ukes Bermuda Championship. Da er imidlertid formsterke Kristoffer Ventura tilbake på startstreken.

Leaderboard ZOZO Championship