Oklahoma State University (-6) leder lagkonkurransen med ett slag over LSU etter første dag, og det var Viktor Hovland som var lagets viktigste bidragsyter.

Med en åpningsrunde på tre under par, bestående av fire birdies, en bogey og resten par, deler han andreplassen, tre slag bak lederen Brandon Wu fra Stanford.

Oklahoma State har hele fire spillere plassert blant de elleve beste, og ett slag bak Hovland følger hans lagkamerat Matthew Wolff, som faktisk kan skilte med å ha spilt enda bedre enn Hovland de siste månedene.

Nylig klarte han cuten på første forsøk på PGA-touren, og for to uker siden vant han collegeturneringen Amer Ari Invitational, hans fjerde seier i 2018/2019-sesongen – en tangering av skolerekorden. Hovland endte for øvrig på 8.-plass i samme turnering.

Wolff har nå vippet ned Hovland fra tredje- til fjerdeplass på verdensrankingen for amatører.

Les også: Forbrigd og Stormo delte seieren i Puerto Rico

Hovland står på sin side med to collegeseiere denne sesongen og tre totalt. I tillegg vant han som vi alle vet, den gjeveste amatørturneringen av dem alle, U.S. Amateur i august.

Det er usikkert hvordan turneringsprogrammet til Hovland blir denne våren, ettersom han skal kombinere collegespill med en rekke PGA Tour-turneringer. Hans neste turnering på PGA-touren ser ut til å bli Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i starten av mars. 

21-åringen har tidligere uttalt at dette kanskje blir hans siste semester som collegespiller, til tross for at han fortsatt har ett år igjen av studiene etter sommeren.

Leaderboard The Prestige