Viktor Hovland (21) fikk nok ikke den starten han hadde tenkt seg på siste runde av sin første golfturnering som golfproff. På begge de to foregående rundene var det bare én unødvendig dobbelbogey og én unødvendig trippelbogey som hindret Hovland i å være blant de ti beste.

– Jeg spilte ræva, selv om det ikke var så dårlig som tre over par. Men jeg spiller ikke sånne runder som dette veldig ofte, sier Hovland til VG etter runden.

LES OGSÅ:

Berg- og dalbanegolf

På søndag var spillet langt mer varierende; der bogeyen på det andre hullet var et varsko. En trippelbogey på det sjette, ødela alle håp optimistiske norske golffans måtte ha om en topp 10-plassering.

– Jeg klarer aldri å finne roen. Det blir stress. Og så prøver jeg å jage birdier i stedet for å spille helt normalt – og så eventuelt plukke birdier her og der. Det var litt uflyt. Jeg var ikke erfaren nok til å spille mitt eget spill, sier han til VG.

De siste hullene ble mer som en berg- og dalbanetur. Bogey på hull 10, 14 og 16. Birdier imellom, på hull 13, 15 og 17.

På søndag testet Hovland ut den svingen han har benyttet seg av tidligere, med å ta en pause i baksvingen. Slik så det ut:
 

 

Slo verdens beste

Like fullt endte Hovland turneringen på ett slag under par (-1). Det var akkurat nok til å slå verdens beste spiller, Brooks Koepka (USA), med ett slag.

21-åringen fra Oslo falt tjue plasser på resultatlista, men 54. plassen betyr likevel at Hovland har tjent sine første dollar på golfbanen (og da snakker vi ikke om sponsorpenger).

– Det er veldig kult å spille her ute, selv om jeg gjorde en haug med merkelige ting i dag, sier Hovland.

Plasseringen er verdt $16 560, om lag 140 000 norske kroner. Chez Reavie (USA) vant turneringen (-17), fire slag foran landsmennene Zach Sucher og Keegan Bradley.

Neste uke spiller Hovland Rocket Mortgage Classic, som spilles på Detroit Golf Club.

 

Leaderboard