East Lake Golf Club, arena for PGA Tours avsluttende FedEx Cup-finale hver sesong, er også arena for Viktor Hovland og cos siste turnering i høstsemesteret, East Lake Cup.

Forrige uke hadde Viktor Hovland blandede følelser da han måtte ta til takke med delt seier i turneringen Royal Oaks Intercollegiate, etter å ha ledet turneringen med to hull igjen å spille. Denne uken slo han tilbake med å løfte trofeet alene.

East Lake Cup blir spilt over tre runder, men ble innledet med en 18-hulls slagspillsturnering. Her gikk Hovland til topps i det 20 mann store/lille feltet, takket være en runde på fire under par.

– Det kjennes litt rart å kalle det for seier, siden det bare var én runde. Men det var en bra runde, sier Hovland til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Your browser does not support iframes.

Hovland var tre under par for dagen allerede etter seks hull etter å ha startet med birdies på hull 3, 4 og 6. Han gjorde dagens første bogey på hull 7, men det ble også hans siste. Etter seks par på rad gjorde han eagle på det 14. par 5-hullet, og med fire par i innspurten slo han Dukes Alex Smalley med ett slags margin.

–Jeg føler jeg har både slått og puttet mye bedre tidligere, men jeg spiller smart og veldig lite «fancy» golf. Jeg føler at jeg avhenger av å bli litt mer stabil i slagene for at jeg virkelig får den selvtilliten jeg ønsker, i tillegg til at jeg må lese greenene litt bedre. Jeg senker veldig få putter om dagen, sier Hovland i sin sedvanlige selvkritiske stil.

Hans coach i Oklahoma State Alan Bratton hadde på sin side bare lovord å si om Miklagard-spilleren:

– Jeg er veldig fornøyd med Viktors spill, og det var bra at han tok den individuelle seieren. Det er herlig å konkurrere her på East Lake. Det er en bane for de store gutta, og den viser definitivt hvem som er de beste spillerne, sier  Bratton til Golf Channel.

(Les også: Se Golf Channel-eksperter diskutere Viktors gjennombrudd)

Your browser does not support iframes.

(Leaderboard)

(Oppdatert onsdag: Oklahoma State endte på andreplass i lagkonkurransen og møtte Alabama i semifinalen i matchspillet som startet tirsdag. Her tapte Oklahoma State 3-2, men Hovland gjorde jobben og vant sin match mot Frankie Capan 2&1 med nok en solid runde som tilsvarte en score høyt på 60-tallet)

Til tross for det noe begrensede formatet på ukens slagturnering telles det i aller høyeste grad som en offisiell turneringsseier. East Lake Cup er høstens største collegeturnering og ble også sendt direkte på Golf Channel i USA.

Dette var Hovlands tredje offisielle collegeseier og hans fjerde seier totalt for året, og så å si hver eneste gang han har pegget opp i turneringer denne sesongen, har han bekreftet at han utvilsomt tilhører den ypperste verdenseliten blant amatører. Hovland har spilt 13 collegeturneringer i 2018. Kun to av dem har han havnet utenfor topp-10.

Hovland befinner seg for øyeblikket på fjerdeplass på verdensrankingen for amatører, men forrige ukes seier er foreløpig ikke tatt med i beregningen. Ettersom ukens turnering var på 18 hull, teller den ikke med på verdensrankingen.

Når listen World Amateur Golf Ranking oppdateres på nytt neste onsdag ligger han an til å klatre til topp-3 på verdensrankingen – som første nordmann noensinne. Anders Kristiansen var også oppe på fjerdeplass i 2009-sesongen.

(Artikkelen fortsetter under)

Dette var Hovlands fjerde seier for sesongen. (Foto: Oklahoma State)

PGA Tour-debuterer i Mexico neste uke

Da Viktor Hovland vant U.S. Amateur på Pebble Beach, fulgte det med en rekke frynsegoder: I tillegg til garantert starttid i tre av neste års majorturneringer, får han spille syv «vanlige» PGA Tour-turneringer i tillegg – og han kan selv håndplukke hvilke turneringer han ønsker å spille, med unntak av noen av de aller største turneringene, blant annet WGC-turneringene og The Players.

Forrige uke bekreftet Hovland til Norsk Golf hva som blir hans første turneringer:

– Jeg drar til Mexico tidlig i november for å spille Mayakoba Golf Classic, og deretter videre til Australia uken etter for å spille Australian Open.

Mayakoba Golf Classic spilles på El Camaleon GC i Mexico fra 8. til 11. november – en bane Hovland kjenner godt fra tidligere. I fjor var Rickie Fowler, Patrick Reed, Bryson DeChambeau, Zach Johnson og Gary Woodland de mest kjente navnene i feltet.

Australian Open på The Lakes Golf Club er en del av PGA Tour of Australasia og Asia-touren. Jason Day og Jordan Spieth var blant stjernene som kastet glans over turneringen i 2017.

Innen den tid kan vi glede oss over å følge Hovlands tidligere lagkamerat på Oklahoma State, Kristoffer Ventura (Oslo GK), i aksjon på PGA-touren i Las Vegas denne uken!

Etter at denne ukens East Lake Cup er ferdigspilt, er neste turnering for Oklahoma State University ikke før i starten av februar.