Lørdag klokka 19.35, norsk tid, blir det litt av en duell på Bay Hill i Florida. Da starter nemlig to av golfens stiligste, mest underholdende og best likte golfspillere; Viktor Hovland og Rory McIlroy runde tre av Arnold Palmer Invitational.

Foruten en treningsrunde før US Open i 2019, er dette første gang Hovland og McIlroy spiller sammen, så vidt Norsk Golf kjenner til.

Mens 23-åringen fra Oslo gjorde unna sin andrerunde tidlig på fredag, gikk McIlroy ut sent. Dermed var det lenge spenning til hvorvidt de to havnet «ved siden av» hverandre på resultatlista.

 

Godbit

Bønnene ble hørt, og dermed er det klart for en skikkelig godbit lørdag kveld med to av golfens mest underholdende og populære spillere. Duoen ligger sju under par etter to runder, to slag bak den kanadiske lederen Corey Conners.

Etter torsdagens åpningsrunde ga Hovland noe av æren for den voldsomme stabiliteten den siste tida, til sin nye trener Jeff Smith – og poker.

– Han har hjulpet meg mye. Vi har vært mye sammen, og tenker mye likt. Vi spiller mye poker, og vi liker å snakke om poker. Det er mye i poker man kan ta meg seg inn i golfen, både matematikk og statistikk. Jeg liker allsidige folk, som kan snakke om svingmekanismer, men også om course management, statistikk og den slags. Det har vært et strålende samarbeid så langt, sier Hovland, ifølge Golf Digest.

Favoritter

Ifølge datagolf.org er det 19,6 prosent sjanse for at McIlroy vinner turneringa, mens sjansen for Hovland-seier er 15,45 prosent. Sjansen for at Hovland ender topp 20, er 92,3 prosent, og i så fall vil Hovland toppe FedExCup ved turneringsslutt.

 

Kristoffer Ventura, som også greide cuten, spiller sammen med Russell Knox. Nordmannen og skotten slår ut klokka 14.45 norsk tid.

Turneringen sendes nesten i sin helhet på Golf TV helga gjennom, og er på fra klokka 13.50 på lørdag. Hovedsendinga på Discovery og Eurosport starter klokka 18.30 – med garanti om mye nordmann i tv-ruta.

Leaderboard