Jarand Arnøy (Fana GK) hadde best utgangspunkt av de norske før den viktige fjerderunden, men bergenseren klarte ikke følge opp søndagens gnistrende spill. I stedet ble det en helsvart dag på jobben. For selv om Arnøy leverte fire birdies, gikk han likevel hele ni slag over par på mandagen. Det betyr dessverre en ny sesong på Nordic League for 22-åringen. 

Reitan ett slag unna

Den av de norske som var nærmest ved komme seg videre i turneringen, var Kristoffer Reitan (Oslo GK). 21-åringen leverte en bogeyfri runde på tre under par mandag, noe som skulle vise seg å være ett fattig slag for lite til å klare cuten. Topp 75 hadde holdt for Reitan, det ble i stedet en delt 78. plass.

Det betyr Challenge Tour for Reitan fra neste sesong. Der får han følge av flere: Espen Kofstad, Kristian Krogh Johannessen og Eirik Tage Johansen, som endte på en delt 114. plass i Spania, skal alle spille på det nest høyeste nivået i Europa i 2020. Det skal også Elias Bertheussen, som rykket opp til Challenge Tour etter å ha blitt nummer tre på Nordic Leagues poengliste inneværende sesong.