Par – eagle – par – par – eagle.

Slik startet Viktor Hovland siste runde på RBC Heritage i South Carolina. Legg til en birdie på hull åtte, og så var Hovland fem under par før runding.

Så stoppet det litt opp.

«Rett i koppen»

På det andre hullet satte Hovland eagleputten fra tre meter, rett i koppen. På det femte hullet var avstanden enda kortere, men resultatet det samme: Eagleputt i koppen fra to og en halv meter.

Birdieputten på det åttende var en «tap-in» etter en majestetisk innspill fra 180 meter.

LES OGSÅ: Bogeyfri Hovland på runde tre

Med det tok Norges beste golfspiller et solid byks oppover resultatlista, og var i en periode helt oppe på en femteplass. Det var på daværende tidspunkt 31 plasser opp, og kun ett slag bak lederen før fjerde dag, engelskmannen Tyrrell Hatton (-15).

 

38 uten bogey

Hovland greide ikke å følge opp den fantastiske starten, men leverte særdeles stabil golf, og avsluttet runden med ti par på rad. Og – det skal sies – hadde putteren vært litt varmere underveis, så kunne scoren vært mange slag bedre.

Det var til slutt amerikaneren Webb Simpson som vant turneringen (-22). Hovland endte på delt 21. plass, åtte slag bak.

FUN FACT: Hovland har nå spilt 38 hull på rappen uten bogey eller dårligere. Det lover godt.

Jakter topp 50

På mandag presenteres den nye verdensrankingen. Ifølge den troverdige Twitter-brukeren Nosferatu, kunne en god avslutning på søndag ført Hovland inn blant de femti beste golfspillerne i verden.

– Med en birdie på det siste hullet, er det en liten mulighet for det, kommenterte tidligere golfproff Henrik Bjørnstad på Eurosport og GolfTV.

Slik gikk det derimot ikke.

 

Hylles på Twitter

 

 

 

 

 

Leaderboard