Oslo-spilleren hadde en formidabel oppgave foran seg torsdag i jakten på sin første seier i en proffturnering; han startet avslutningsrunden på PGA Catalunya Resort fire slag bak den 13 år eldre Florian Fritsch (Tyskland), som har tilbragt de siste sesongene på europatouren.

Og tyskeren ble noen nummer for sterk i innspurten.

Fritsch holdt Reitan på avstand første hullene, før han rykket i fra med fem birdies fra hull syv til tolv. Reitan fikk fornyet håp da han gjorde sin første eagle for uken på hull 10, men tyskeren parerte med to birdies på rad. 

Reitan endte til slutt alene på en sterk andreplass, takket være birdie på det siste hullet. Det er en plassering bedre enn i samme turnering i fjor, og er hans beste resultat noensinne i en profesjonell turnering.

Hans avslutningsrunde på en under par, bestående av tre birdies, en eagle, to bogeys og en dobbelbogey, gjorde at han endte ti under par sammenlagt.

Reitan fikk for øvrig norsk selskap i topp-10 av Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), som endte på delt 7. plass etter å ha rundet av uken med en 69-runde (-1).

(Artikkelen fortsetter under bilder)

Reitan, som fyller 19 år om en snau måned, er inne i sitt siste halvår som elev på golflinjen ved Wang Toppidrett i Oslo. Etter sommeren flytter han til Austin, hvor han blir en del av det prestisjetunge golflaget til University of Texas.

Reitan planlegger å spille flere proffturneringer i sine siste måneder som juniorspiller.

– Det blir en del Nordic League-turneringer de neste månedene. Min siste offisielle juniorturnering blir Junior Invitational på Sage Valley (verdens høyest rangerte juniorturnering journ. anm.). Jeg planlegger også å spille British Amateur, Lytham Trophy og representere Norge i Nations Cup i slutten av mars, sa han til Norsk Golf tidligere denne uken.

Neste turnering på Nordic League slår i gang allerede på søndag. Også den går av stabelen på PGA Catalunya Resort. De samme 13 norske spillerne som var i aksjon denne uken stiller til start igjen.

Resultater Mediter Real Estate Masters