Kofstad (Oslo GK) åpnet med en runde på én under par på linksbanen Hillside GC i England torsdag, bestående av tre birdies, to bogeys og resten par.

Det gir en delt 43.-plass, tre slag bak topp-ti og åtte slag bak lederen Matthew Jordan fra England, som klinte til med en 63-runde. To slag bak ham følgeer landsmannen Matt Wallace og svenske Marcus Kinhult.

Mens Kofstad befinner seg et slag innenfor den foreløpige cutgrensen, er Kristoffer Reitan og Kristian Krogh Johannessen to slag utenfor. De åpnet med hver sin 74-runde og må ta til takke med delt 113.-plass.

Det begynner å nærme seg halvspilt europatour-sesong, og for øyeblikket er det debutanten Reitan som ligger best an av de norske til å fornye rettighetene for neste sesong. Han ligger på 119.-plass på tourens poengliste med fem klarte cuter på ni turneringer, inkludert en femteplass i Australia i februar.

Det er topp-110 på Race to Dubai som forlenger arbeidstillatelsen på touren til neste sesong.

Espen Kofstad er for tiden nede på 210.-plass på poenglisten, i det som er hans comebacksesong etter et langt skadeavbrekk. Han har klart cuten i tre av de ni turneringene han har stilt opp i.

For Kristian Krogh Johannessen sin del har det vært et blytungt førsteår på europatouren. Han har misset cuten i alle turneringene han har spilt. Forrige uke fikk han imidlertid en liten opptur da han kom på 47.-plass på Challenge Tour i Spania. Selv om han bare fikk med seg 900 euro, var det et viktig lite skritt i riktig retning for 24-åringen.