Etter å ha startet den nye PGA Tour-sesongen med 13.- og 12.-plass må Viktor Hovland få putteren til å samarbeide hvis han skal fortsette i samme spor i California denne uken.

I det 77 mann store feltet i ZOZO Championship på Sherwood GC ligger Hovland på 51.-plass etter første runde.

Med fire birdies, tre bogeys og resten par på scorekortet ligger 23-åringen syv slag bak lederen Sebastian Munoz fra Colombia og fire slag bak topp-10.

Det til tross for at han var feltets tredje beste spiller fra tee og den 11. beste i feltet fra tee-til-green. Han var nemlig nest dårligst av alle med putteren på åpningsrunden og tapte 3,8 slag til resten av feltet på greenene: hele seks ganger misset han putter på tre meter eller kortere. Her var imidlertid en av de få gangene hvor putteren lystret:

Hovland kan trøste seg med at han hadde en langt bedre dag på jobb enn Tiger Woods, som han nylig passerte på verdensrankingen for første gang. Tittelforsvarer Tiger er i aksjon for første gang siden U.S. Open for en måned siden og ponet med en tung runde på fire over par. Dermed deler han 75.-plassen, nest sist av alle.

Hovland tar fatt på andrerunden klokken 19.12 norsk tid. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV.

Leaderboard