Krogh avsluttet Open de Espana med en runde på 68 slag, fire under par, og klatret til delt 15.-plass (-14), seks slag bak vinneren Santiago Tarro fra Spania.

Det gjør at han blir liggende på 10.-plass på tourens poengliste, godt innenfor topp-20-grensen som gir opprykk til europatouren neste sesong.

25-åringen har i løpet av den siste uken kapret den 60. og siste plassen på OL-rankingen, der deadline for uttaket er på mandag. Ettersom Kroghs nærmeste konkurrent på OL-rankingen Ashton Wu misset cuten i Spania, er det nå bare én spiller som kan ødelegge for ham:

Hvis kineseren Xinjun Zhang ender topp-10 i Korn Ferry Tour-turneringen Wichita Open i USA på søndag, kan han passere Krogh på rankingen og dytte ham ut av en OL-plass. Zhang deler 57.-plassen etter halvspilt turnering, seks slag bak topp-10.

For øyeblikket er det Viktor Hovland, Marianne Skarpnord og Krogh som ligger an til å bli Golf-Norges representater i Tokyo-OL. Tonje Daffinrud har også en siste mulighet til å kvalifisere seg i neste ukes Ladies European Tour-turnering i Tsjekkia.

For Kristoffer Reitan sin del startet Open de Espana som en etterlengtet opptur etter en trå start på sesongen. Han lå oppe på 8.-plass etter halvspilt turnering, men endte til slutt på 49.-plass med to skuffende avslutningsrunder på tre og to over par.

Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen var også med denne uken, men misset begge cuten.

Leaderboard