Men det så mørkt ut et par hull tidligere. 19-åringen måtte virkelig jobbe med seg selv da da ting så ut til å rakne på hull tolv.

– Jeg hadde jo spilt bra, da! Fire under, en bogeyfri runde, helt til jeg var litt ufokusert og slo et skikkelig dårlig slag på tolveren.

Tre bogeys på rappen gjorde at ledelsen glapp. Men med drammenseren tok seg mesterlig sammen, og spilte gnistrende de siste tre hullene. Han takker Team Norway-coach Jonas Lilja, som gikk caddie de siste to rundene, for at han ikke falt helt sammen.

– Hadde det ikke vært for Jonas hadde det nok gått ordentlig varmt der i en periode, så all ære til han!

-– eg snakket til ham hele tiden, smiler Lilja etter at seieren er i boks. Prøvde å gi ham så mange positive meldinger som mulig. Selv om han ikke hører etter hva jeg sier, vil jo et og annet positivt snike seg inn i bevisstheten hans likevel. Jeg synes han taklet motgangen på 12, 13 og 14 utrolig bra, roser svensken.

Omspill i to akter

Etter 18 hull lå Krogh-Johannessen og svenske Peter Bocian likt, dermed bar det ut i omspill på hull 10. Begge gjorde par på første forsøk, på andre forsøk falt avgjørelsen.

Det så stygt ut da nordmannen satte innspillet i bunkeren, og konkurrenten kun hadde 120 meter inn. Men også Bocian fant sand i stedet for kortklipt gress. Og mens svensken måtte ta til takke med bogey, avgjorde Krogh Johannessen med en mesterlig up and down. Par, fistpump, og jubel for karrierens aller første seier som proff.

– Det var deilig. Og på tide, mener jeg nå jeg da, gliser en offensiv seierherre.

Med seieren innkasserte han 7200 euro. Dermed klatret han helt opp til femteplass på Nordic League Order of Merit, akkurat innenfor grensen av spillere som vinner Challenge Tour-kortet for 2016.

Kristian Krogh Johannessen mottar seierssjekken fra Per Gullberg i Holtsmark. (Foto: Magnus Sveen)

Dermed er det to nordmenn blant topp-5 i Nordic League når bare åtte turneringer gjenstår av årets sesong.

Eirik Tage Johansen fra Stavanger gikk i lederballen på avslutningsdagen på Holtsmark , og endte til slutt på en sterk tredjeplass. 

Leaderboard