Søndag startet en ny Ecco Tour-turnering på PGA Catalunya utenfor Barcelona. Det spilles to runder på den krevende Stadium-banen, og én runde på Tour Course som anses som betydelig lettere.

Den nybakte proffspilleren Kristian Krogh Johannessen startet på Stadium Course søndag, og leverte en bogeyfri 68-runde på turneringens første dag. Drammen-spilleren deler dermed ledelsen med tre andre spillere på fire under par.

– Jeg spilte stabilt i dag. Deilig å endelig få en runde med bra ballstriking! Runden i dag kunne potensielt vært enda lavere, men jeg er fornøyd. Spillet har vært rustent så langt i år, sa han til norskgolf.no etter runden.

Neste nordmann på listen er en annen fersk proff, nemlig Ole Berge Ramsnes fra Stavanger. Ramsnes åpnet med én under par på Tour Course, og ligger med det på en delt 14. plass.

Slaget bak Ramsnes, på en delt 21. plass, finner vi nok en Stavanger-spiller. Veteranen Eirik Tage Johansen ha fått en veldig god start på årets Nordic League-sesong, og med en innledende parrunde på Stadium Course har han alle muligheter til å hevde seg også denne uken.

Sondre Erevik Ronold og Christian Aronsen deler 33. plassen på en over par, og ligger med det helt på cutgrensen.

Slaget bak, akkurat på feil side av cuten, finner vi Kenneth Svanum fra Vestfold og Henrik Sand fra Fet Golfklubb som begge åpnet med +2. Dette holder til en delt 52. plass.

Amatøren Sander Stavnar ligger på en delt 63. plass med +3, ett slag foran Stian Wiik Hansen som er på 83. plass med fire over par.

Arne Ravndal åpnet med en 80-runde, og ligger på en delt 120. plass.

Av de 10 norske spillerne i startfeltet, ligger altså halvparten på rett side av cutstreken etter første spilledag.

LEADERBOARD