Krogh (Drammen GK) startet turneringen med en solid 67-runde, bestående av fem birdies, én bogey og resten par. Det gir en delt fjerdeplass så langt, to slag bak lederne Ross Kellett (Skottland) og Max Orrin (England). 

– Det var veldig stabilt i dag. Jeg traff fairwayer og greener hele veien. Det er en bane man må slå rett på, men man kan få mange birdiemuligheter. Greenene er dessverre ikke superbra. De er opptrampet etter at det har regnet her dagene i forkant, sier Krogh til Norsk Golf.

Krogh Johannessen har lagt bak seg to blytunge sesonger på Challenge Tour, men fant tilbake formen for alvor i fjor høst. Han fornyet Challenge Tour-kortet i Q-School-finalen i Spania i november, og han ser ut til å ha tatt med seg det gode spillet videre til årets sesong. 

Tidligere i vinter benyttet han den lange turneringspausen på Challenge Tour til å holde formen ved like på Nordic Leagues vinterserie i Spania, der han endte med tre topp-5-plasseringer på fire turneringer – inkludert hans tredje seier i karrieren.

Nest beste norske spiller i Kenya er Eirik Tage Johansen (Stavanger GK), som i likhet med Krogh fornyet Challenge Tour-kortet for 2018 via Q-School i fjor høst. Han deler 34.-plassen på én under par etter å ha gjort tre birdies, to bogeys og resten par.

Ytterligere to slag bak ham følger Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) på 72.-plass, rett på utsiden av den foreløpige cutgrensen. Bergenseren kom godt i gang med to birdies på de fire første hullene, men fulgte opp med å gå resten av runden på tre over par. 

Det er knyttet stor spenning til hvordan Jarand Ekeland Arnøy kommer til å gjøre det i sin første fulle sesong som Challenge Tour-spiller. Han startet fjoråret på Nordic League, men utnyttet de wild-cardene han fikk til Challenge Tour, til det fulle. Med to andreplasser på rad i høst sikret han Challenge Tour-kortet for 2018, og han avsluttet året på en sterk 44.-plass på pengelisten.

Espen Kofstad skal også spille på Challenge Tour i år, men har slitt med småskader i vinter og er ikke klar for turneringsspill riktig ennå. Hans sesongstart blir i Tyrkia om en måned.

Leaderboard Barclays Kenya Open