Dorthea Forbrigd, Emilie Øverås, Stina Resen og Thilda Staubo spilte strålende golf i regnværet på åpningsdagen av lag-NM. Dermed leder kvartetten (-11)  med seks slag på nærmeste utfordrer.

Favoritten

68 slag i foursome og 63 slag i fourball gjør at Oslo Golfklubb lever opp til favorittstempelet.

Det gikk veldig bra i dag. Vi koste oss ute på banen

– Det gikk veldig bra i dag. Vi koste oss ute på banen, sier Dorthea Forbrigd, som spilte sammen med Øverås i foursome-delen.

Resen og Staubo så ut til å la seg inspirere, og leverte dagens beste runde, 63 slag, i fourball. Likevel roper førstnevnte et varsko til resten av lagene.

– Vi er veldig fornøyde med innsatsen og ikke minst lagånden! Det var en knallstart, men vi har selvfølgelig mer å gå på! sier Resen til Norsk Golf.

LES MER: Klart for lag-NM i Drammen

Utfordreren

Stavanger Golfklubb fikk en treg start på foursome-spillet, men spilte likt med hovedstadsklubben på fourball-delen. Dermed er det fortsatt åpent før andre dag, hvor det skal spilles nye runde med foursome og fourball.

– Vi kom litt skjeivt ut i foursomen, men hadde også en del birdier. Om vi holder det gående – og får kvittet oss med rusket – tror jeg vi kan slå til i morgen, sier Marthe Wold etter at hun og Renate Hjelle Grimstad gikk den siste runden på 63 slag.

– Vi var veldig fornøyde med fourballen, så det blir spennende å kjempe mot Oslo og de andre gode lagene de siste par dagene.

(saken fortsetter under bildet)

Det var paraplyvær i Drammen på fredag. (Foto: Privat)

LES MER: Oslo Golfklubb gikk på et bananskall i herreklassen

Gull-kamp

Wold ser ikke ut til å la seg skremme spesielt av Resens varsko.

– Gull er alltid målet når vi stiller opp i lag-NM. Men vi er nok ikke alene om å ha slike ambisjoner, sier Wold.

– Vi skal holde oss til spilleplanen, være tålmodige og backe hverandre opp. Det er veldig mange hull igjen, mye golf skal spilles og hva som helst kan skje. Det kommer til å bli spennende

På lørdag skal de to gull-favorittene spille sammen. Larvik Golfklubb ligger på tredjeplass (-3), to slag bak sølvet, og åtte slag bak gullet.

Leaderboard