– Jeg slo veldig mye bedre i dag. Det er jeg veldig happy med, sa Karoline Lund til Norsk Golf etter å ha hullet ut for par på sitt siste hull og signert for en runde på 69 slag, tre under par.

Det er ukens laveste score blant damene og løftet Lund fem plasser oppover leaderboardet til ledelse alene.

Hun leder nå med tre slag over Marianne Skarpnord, Celine Borge og Karoline Stormo, som ledet etter første dag.

Lunds scorekort inneholdt tre birdies og ikke en eneste bogey. Det så imidlertid skummelt ut på avslutningshullet da hun måtte chippe seg ut i fairway etter å ha slått driven i skogkanten, men derfra holdt hun på å senke innspillet.

– Det var en veldig deilig måte å redde par på på det siste hullet. Det var en del tøffere flaggplasseringer i dag sammenlignet med i går, men jeg slo mye bedre, så jeg hadde likevel mange flere gode muligheter.

Tidlig i runden så europatour-veteran Marianne Skarpnord ut til å rykke fra feltet. Hun startet forrykende og var tre under par etter seks hull, og på et tidspunkt ledet hun med tre slag. Gleden ble imidlertid kortvarig for Skarpnord, som fulgte opp med fire bogeys fra hull 8 til 13.

Karoline Lund gikk også til topps i norgesmesterskapet i matchspill på Atlungstad i juni og har nå mulighet til å bli den første vinneren av «NM double».

(Artikkelen fortsetter under)

Karoline Lund vant NM match i juni. Nå kan hun vinne NM i slagspill. (Foto: Norsk Golf)

Lund, som allerede har en kongepokal fra 2017 på CVen, har også mulighet til å ta sammenlagtseieren i Garmin Minitour sammenlagt, der proffene som har spilt sommerens tre Garmin Norgescup-turneringer, konkurrerer om en bonuspott på 100 000 kroner.

Det er for øyeblikket dødt løp mellom Lund og Celine Borge her etter at de har bokført en seier og en andreplass hver seg, men nå er det fordel Lund med tre slags margin over Borge før helgens avgjørende runder.

– Jeg tenker egentlig ikke noe særlig på den sammenlagtseieren, selv om det hadde vært kult å vinne, sier Lund til Norsk Golf.

(Artikkelen oppdateres når alle er ferdigspilt for dagen)

Leaderboard