En ny irriterende trippel bogey, på åpningshullet, ødela for Madelene Stavnar på tredje dag av Thailand Championship.

– Ja, det var irriterende. Fokuserer ikke så mye på det. Fokuserer heller på at jeg klarte å hente meg bra inn. Jeg slo bare noen dårlige slag, sier hun til Norsk Golf.

Jeg pleier å være god på å snu det rundt

Mental styrke

Etter den trøblete starten viste hun styrke ved å hente seg inn. De nesten tolv hullene ble gjennomført uten en eneste bogey (én birdie og elleve par).

– Jeg pleier å være god på å snu det rundt. Men selvfølgelig var det jo ikke starten jeg ønsket meg.

En runde på 76 slag gjorde at hun falt ti plasser på resultatlista, til delt 26. plass. Før siste runde er hun mest opptatt av å slappe av, og ikke nødvendigvis gjøre noe annerledes.

– Jeg trente én time etter runden. Akkurat nå er jeg på hotellet og skal snart spise. Kommer ikke til å gjøre noe spesielt, utenom det jeg pleier.

LES MER: Livet smiler til Madelene i Thailand

Meksikanske Ana Menendez fortsetter å lede turneringen, seks under par.

Stavnar tar fatt på sin fjerde og siste runde i Thailand, for denne gang, søndag klokken 09:30, lokal tid. Det tilsvarer halv fem på morningen hjemme i Norge.

Dag 2: Milepæl

Torsdag leverte Madelene Stavnar (16) en strålende åpningsrunde i Thailand Championship. På runde nummer to, på fredag, leverte hun nesten like bra.

– Jeg spilte bra hele runden egentlig. Ett slag kosta meg den triple, men det er sånt som skjer, sier hun til Norsk Golf.

Runder på 71 og 74 slag betyr 10. plass etter halvspilt turnering, og Stavnars første cut på Ladies European Tour – i Asia, er et faktum!

– Det er jo første gangen jeg har klart cuten på LET, så selvfølgelig er det en opptur.

Fredagens runde endte to over par. Uten den irriterende trippelbogeyen på det fjerde hullet, kunne sekstenåringen vært helt oppe på en 3. plass, men det virker det ikke som den eneste nordmannen i startfeltet tenker spesielt mye på.

– Det er to dager igjen og planen min er å gunne på. Tenker ikke så mye over at jeg er eneste nordmannen her.

(saken fortsetter under bildet)

Madelene har med seg pappa Thor som caddie. Foto: facebook.com/anne.stavnar

Både mamma Anne og pappa Thor Stavnar er med til Thailand. Pappa Thor fungerer også som caddie.

– Vi jobber ganske bra sammen, men det er JEG som er sjefen.

Dette er Stavnars første besøk i Thailand, og hun reiste ned til Pattaya en snau uke før turneringen startet, for å akklimatisere seg. Det virker å ha vært et smart trekk.

Totalt 67 spillere greide cuten, som inkluderte alle spillere på +7 og bedre. 

Leaderboard