– Det kom overraskende på meg også. Jeg hadde benket meg ned for å se Hovland slå ut. Jeg skvatt til i sofaen her, og ble helt satt ut, sier Frode Hov til Norsk Golf.

Lofoten Links-gründeren trodde først at det var en feil. At egen tommeltott på fjernkontrollen hadde satt i gang en video på YouTube. Men bildene fra GolfTV gikk ut direkte til hele verden.

En gedigen hyllest

I to minutter vandret den amerikanske filmskaperen Erik Anders Lang i midnattssola på Lofoten Links. Klippet, hentet fra Langs programserie «Adventures in Golf», er en uforbeholden hyllest til banen på Hov.

– Det var helt tilfeldig at jeg fikk det med meg, og jeg skulle likt å vite hvor mange som fikk det med seg. Et par millioner? Iallfall noen hundre tusen?

Frode Hov kan nok gange opp tallene. Norsk Golfs kilder i tv-miljøet forteller at de mest populære golfsendingene i USA har opp mot sju millioner tv-seere. Tour Championship, finalen med de med 30 beste, er naturligvis blant det aller gjeveste. Og legger man til resten av verden, kan man bare gjette.

– Det tikket inn en del meldinger umiddelbart, bekrefter Frode, som ikke tør anslå reklameverdien av innslaget.

– Men to minutter til millioner av seere «world wide» er selvfølgelig helt enormt for oss. Det passet spesielt bra akkurat nå som vi skal selge lodger og leiligheter. Vi tror det har et internasjonalt marked, og det er jo også fantastisk det Lang sier.

– Noe av det vakreste

For golfsportens hotteste filmskaper er ikke snau i sin beskrivelse av den norske banen.

 – Lofoten Links har vært på min «bucket list» siden den åpnet sine 18 hull i 2015, og er kanskje én av de vakreste banene jeg har satt mine bein på, sier Erik Anders Lang i det direktesendte innslaget.

Også Frode selv er med i videoen. I ettertid angrer han bare på én ting.

– Jeg var ikke helt forberedt til det intervjuet, og hadde ikke klipt håret på noen måneder. Og nå gikk det live til hele verden…