2.-plass. 5.-plass. 6.-plass. 2.-plass. 31.-plass. 3.-plass. Seier.

Man skal ikke gjøre annet enn å se på Viktor Hovlands resultater i hans syv siste turneringer for å se hvor store steg han har tatt de siste månedene.

Søndag endte han på delt andreplass i WGC-Workday Championship i Florida etter å ha levert en runde på 67 slag med åtte birdies, og Hovland bekreftet dermed igjen at han har blitt en av verdens aller beste spillere – i en alder av 23 år!

– Viktor er virkelig en gave som serverer oss fantastisk underholdning, uke ut og uke inn. Det er ikke mange år siden det var fullstendig tørke i norsk herregolf. Nå har vi to mann på PGA-touren, og én av dem er helt der oppe i verdenstoppen. Vi begynner allerede å bli kravstore, men for noen enorme prestasjoner han leverer!, fastslo Joakim Mikkelsen fra Viasats kommentatorboks.

Den delte andreplassen løfter Hovland fra femte- til andreplass på PGA Tours prestisjetunge poengliste FedEx Cup, rett bak Patrick Cantlay og foran Xander Schauffele og verdensener Dustin Johnson.

Hovland innkasserer også en pen sjekk på 6,7 millioner kroner, og han har nå spilt inn vanvittige 30 millioner kroner på ni PGA Tour-turneringer denne sesongen. 

Hovland startet søndagens avslutningsrunde fem slag bak lederen Morikawa og brukte ikke lang tid på vise at han mente alvor i jakten på seier: han startet like gjerne runden med birdier på hull 1 og 2 etter å ha «limet» pinnen med to utsøkte jernslag.

 

Etter å ha forspilt en god birdiemulighet på det 3. par 5-hullet fikk seiersjakten til Hovland seg en støkk da han måtte signere for bogey fra greenbunkeren på hull 8, men han kontret umiddelbart med tre birdier på rappen: først på hull 7 etter en up-and-down-fra roughen fra 40 meter, deretter på hull 8 og 9 etter to strålende innspill på rad med wedgen.

Hovland fortsatte birdiekjøret på back-nine etter å ha nesten drivet green på det 12. par 4-hullet, og da han klinte til med nok en spektakulær birdie på hull 13, hadde han spist opp hele forspranget til Morikawa.

 

– Det beste og deiligste slaget jeg har sett i hele mitt liv!, skrev Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad på Twitter etter at Hovland tryllet frem et magisk wedge-slag fra krattet bak green som satte opp birdien på hull 13.

– Trolldom!, utropte Joakim Mikkelsen.

Dessverre ble Hovlands momentum ødelagt av to unødvendige treputter for bogey på hull 14 og 16. Samtidig gjorde Morikawa en birdie i lederballen noen grupper bak, og i løpet av noen innholdsrike minutter økte plutselig ledelsen fra ett til fire slag igjen.

Hovland nektet imidlertid å gi seg, og bare ti minutter etter treputten på hull 16 var han bare millimetere unna å rulle i en eagle-putt fra 21 meter.

Birdien fikk ham tilbake til fem under par for dagen, og med en deilig par fra greenbunkeren på hull 18 endte han til slutt 15 under par totalt, delt andreplass med Billy Horschel og Brooks Koepka, tre bak vinneren Morikawa.

Etter at Hovland byttet trener til Jeff Smith i fjor høst har han løftet spillet sitt til nye høyder, samtidig som han også har klart å forbedre svakhetene. Denne uken var han nest best av alle i feltet fra tee, tredje best på innspillene, og han var også rangert på en respektabel 26.-plass med putteren.

Allerede om fire dager får vi gleden av å se ham i aksjon igjen. Da pegger han opp i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill, hvor Kristoffer Ventura også står på deltagerlisten.

Det er bare å begynne å glede seg!

Resultater