Kroghs debutsesong på europatouren har vært av det forglemmelige slaget så langt med 11 missede cuter på 15 turneringer. Forrige turnering fikk han imidlertid en oppløftende 40.-plass i Scandinavian Invitation i Gøteborg, hans beste plassering for sesongen.

Den statistikken hadde han mulighet til å forbedre kraftig på søndag, med delt 9.-plass som utgangspunkt før siste runde på Green Eagle GC i Hamburg.

Krogh leverte stabile runder på 70, 71 og 71 slag på en av tourens aller lengste baner fra torsdag til lørdag, men kollapset med en skuffende 78-runde søndag, bestående av fem bogeys, en dobbelbogey og én enslig birdie, etter at nakken hans låste seg tidlig i runden.

Dermed raste han ned til 46.-plass, +2 totalt for turneringen.

Engelskmannen Paul Casey stakk av med seieren med 14 under par, ett slag foran Matthias Schwab, Robert MacIntyre og Bernd Ritthammer.

Krogh ligger for tiden helt nede på 233.-plass på europatourens pengeliste når åtte turneringer gjenstår av sesongen. Det er de 110 beste ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen til 2020, men de som ikke klarer det, vil uansett få en ny mulighet i høstens q-school-kvalifisering.

Krogh har 322 poeng opp til 110.-plass. For å sette det i perspektiv, hadde en andreplass denne uken gitt 305 poeng og en seier 460 poeng.

Kristoffer Reitan og Espen Kofstad stilte også til start i Tyskland denne uken, men misset begge cuten.

Reitan og Kofstad ligger på henholdsvis 138.- og 160.-plass på tourens poengliste og er dermed i høyeste grad fortsatt med i kampen om å fornye kortet.

Leaderboard