Det så stygt ut for University of Arizonas «Wildcats» tidlig på dagen i Arkansas da topprangerte University of Southern California ledet i hele fire av fem matcher.

Arizona klarte imidlertid å snu det på ettermiddagen, og da lagets stjernespiller Haley Moore senket en tremetersputt for birdie på det siste hullet, kunne laget juble over en plass i semifinalen.

Der venter nå University of Duke for Nordaas & co, som er rangert som det tredje beste laget i collegesystemet ifølge Golfstat, én plass foran Arizona. Det skal spilles både semifinaler og finale onsdag.

(Resultater)

Selv om laget nå kan juble over en semifinaleplass for andre år på rad, har det vært en tung uke individuelt for Sandra Nordaas.

(Artikkelen fortsetter under)

I fjor ble Sandra Nordaas den første norske spilleren som har vært med på å vinne NCAA-mesterskapet. Uken etter vant også Viktor Hovland og Kristoffer Ventura. (Foto: NCAA)

I de tre innledende slagspills-rundene tidligere i uken var det høye scorer i hele feltet på grunn av turbulente værforhold på Blessings Golf Club, der kun fire av 132 spillere maktet å komme seg under par.

Nordaas leverte runder på 84, 86 og 83 slag, og med en totalscore på hele 34 over par endte hun opp med bare to spillere under seg på leaderboardet. Dermed ble ingen av hennes runder tellende på lagets totalscore i lagkonkurransen, der den dårligste av de fem scorene ble strøket etter hver runde.

I tirsdagens kvartfinale ble det tap 3&2 mot Alyaa Abdulghani der det var en blytung start som ødela for Nordaas. 22-åringen var tre ned etter halvspilt runde etter å ha åpnet med 44 slag på de første ni hullene, og den luken klarte hun dessverre aldri å tette igjen i innspurten, hvor spillet hennes var langt bedre.

(Artikkelen fortsetter under)

Karoline Stormo har hatt en fantastisk sesong på college, men den ble avsluttet med skuffelse. (Foto: Kent State Sports)

Karoline Stormo – årets norske navn på damesiden i college med hele fem seirer totalt – var også på startstreken i Arkansas denne uken. Dessverre ble sesongavslutningen en skuffende affære for Stormo og hennes Kent State University. Stormo delte 79.-plassen individuelt med runder på 86, 75 og 75 slag, og Kent State endte på 17.-plass i lagkonkurransen på 54 over par, hele 16 slag bak kvalifiseringsgrensen.

Etter å ha ligget utenfor topp-600 på verdensrankingen for amatører for et drøyt år siden klatret Stormo tidligere i vår helt opp til 32.-plass. Det er det høyeste noen norsk spiller har vært, siden rankingen ble innført i 2007.

På fredag braker herrenes turnering løs på samme bane, med Viktor Hovland som eneste norske spiller med i feltet. Hans Oklahoma State University er regjerende mester og skal forsøke å forsvare trofeet for første gang i lagets historie. De regnes også som favoritter før turneringen starter.