Fortsatt dobbelt norsk i toppen på Bogstad i U16-EM

Mikkel Antonsen (Drøbak GK) fortsetter å lede storturneringen European Young Masters på Oslo Golfklubb. Og rett bak ham ligger lagkamerat Bård Skogen.

Torsdag ble en magisk dag for 15 år gamle Mikkel Antonsen på Oslo GK. Fjorårets juniornorgesmester i U15-klassen klinket til med en runde 63 slag, den laveste turneringsrunden på Bogstad noensinne, og ledet turneringen med fire slag foran Bård Skogen.

Fredag ble det en tregere dag på jobb for Drøbak-spilleren, men han fortsetter likevel å imponere med å lede turneringen. Antonsen lå +3 for dagen da fire hull gjenstod, men kjempet seg sterkt inn med to sene birdies for å komme seg til +1 og 73 slag. Dermed ligger han -8 sammenlagt, ett slag foran Bård Bjørnevik Skogen, som gikk en solid runde på to under par.

I jenteklassen må vi ned på 34.-plass for å finne den beste norske spilleren, Mia Sandtorv Lussand på +15, mens Julia Myklebust følger fire slag bak på delt 41.-plass.

Norge har nå mistet ledelsen i lagkonkurransen før siste runde, der tre av fire scorer er tellende hver dag. Norge startet dagen i ledelse med en ledelse på tre slag, men befinner seg nå på tredjeplass, to slag bak England og ett slag bak Italia.

European Young Masters er en av de mest prestisjetunge juniorturneringene i Europa og regnes uoffisielt som U16-EM. Navn som Rory McIlroy og Sergio Garcia har deltatt tidligere. Bergenseren Markus Braadlie vant turneringen i 2015.

Leaderboard

– – –

Fra dag 1: Norske Mikkel (15) klinket til med 63-runde på Bogstad i U16-EM.

15-åringen spilte sitt livs golf i torsdagens åpningsrunde av European Young Masters: Han leverte en utrolig runde bestående av to eagles, syv birdies, to bogeys og resten par.

Dermed har han allerede åpnet opp en luke på fire slag på toppen av leaderboardet på Bogstad – og neste spiller på listen er en annen norsk spiller, lagkameraten Bård Skogen på fem under par. Han deler andreplassen sammen med Conor Gough (England) og Luke O´Neill (Irland).

Ingen dårlig dag på jobb i det som ansett for å være en av Europas aller mest prestisjetunge juniorturneringer, hvor navn som blant andre Rory McIlroy og Sergio Garcia har deltatt tidligere.

– Det var en dag med rødglødende putter. Mikkel brukte 21 putter og senkte totalt 67 meter med putter i dag. Det var stabilt fra start til slutt, og han holdt seg rolig og fokusert. Mikkel så veldig god ut på innspillsrundene, og jeg tenkte at dette kunne gå bra. Det var jo putteren som gjorde at runden ble ekstra magisk, sier Team Norway Junior-coach Niklas Diethelm, som fulgte runden «ringside», til Norsk Golf.

Ettersom runden ble spilt fra tee 61 så teller ikke runden til Mikkel Antonsen som banerekord på Oslo GK, men runden er likevel den laveste registrerte turneringsrunden på Oslo GK noensinne.

Mikkelen er for øvrig regjerende norgesmester i U15-klassen.

Det norske laget består av Antonsen, Skogen, Julia Myklebust og Mia Sandtorv Lussand. Myklebust ligger på 27.-plass, +5, mens Sandtorv Lussand følger fire slag bak på delt 37.-plass. Dermed ligger Norge -9 sammenlagt og i ensom majestet på toppen av leaderboardet, tre slag foran England og seks slag foran Irland.