23-åringen klatret fire plasser til delt 24.-plass, og med -4 sammenlagt ligger Hovland nå åtte slag bak lederduoen Keegan Bradley og Sam Burns, og  tre bak topp-10.

– Med den starten jeg hadde, kunne det blitt en veldig god score, men jeg slo litt for mange dårlige slag og misset på steder jeg ikke kan misse. Da blir det tøft. Jeg må bare skylde på meg selv, men jeg reddet noen bra par likevel. Selvfølgelig er det mye bra. Det er mye birdiesjanser utpå der, men man skal ikke være veldig «off» før man gjør bogey med en gang. Man må være veldig disiplinert, sa Hovland i et intervju vist på Eurosport etter runden.

Hovland fikk en forrykende start på fredagens runde da han chippet i for birdie fra ti meter på hull 12, hans tredje hull for dagen. Det satte i gang en strekning med tre birdier på rad som løftet ham nær toppen av leaderboardet, men med en treputt for bogey fra syv meter på hull 16 bremset han han opp den gode flyten.

 

Han svarte med birdie på hull 1 igjen etter en up-and-down fra greenbunkeren på par 5-hullet og fulgte opp med dagens femte birdie på hull 3 da han senket en putt fra snaue syv meter – hans lengste putt så langt i turneringen.

På hull 4 ble det en ny bogey fra roughen utenfor green, og på hull 6 stod han i fare for å gjøre bogey igjen, men han senket par-putten fra seks og en halv meter. Dessverre kom det likevel en bogey på scorekortet bare ti minutter senere etter at han misset innspillet fra roughen til venstre for green.

Med to avsluttende par ble det til slutt 69 slag på scorekortet igjen.

– Dette er en bane hvor man kan klatre veldig, veldig mye hvis man er litt i dytten. Det handler om å være disiplinert. Man treffer sykt mange slag på å bare treffe greenene her, sier Hovland til Eurosport om sjansene sine til å gjøre et byks oppover leaderboardet i helgen.

Hovland var en av feltets beste spillere fra tee på åpningsrunden, men var mer upresis fredag og tapte litt over ett slag til feltet. Dermed var heller ikke innspillene like nærme. Heldigvis ble putteren varmet opp underveis i runden, og han tjente 2,156 slag på greenene.

Etter noen forrykende vintermåneder har det gått litt tråere for Hovland den siste tiden – ut fra hans høye standarder. Hans forrige topp-10-plassering kom i februar, men han ligger fortsatt høyt plassert med 7.-plass på FedEx Cup sammenlagt.

Kristoffer Ventura misset cuten med fire slag med runder på 72 og 73 slag. Dermed vil han falle enda lenger bak den viktige 125.-plassen på touens poengliste FedEx Cup som sikrer fornyede spillerettigheter neste år. For øyeblikket ligger han på 133.-plass.

Leaderboard