Tutta delte førsteplassen på leaderboardet etter torsdagens kanonrunde på åtte under par, men har siden tapt terreng til toppen. Utgangspunktet for søndagens avslutningsrunde var en luke på fire slag opp til lederen Lexi Thompson.

Tutta avsluttet turneringen med en runde på 73 slag, en over par. Det var hennes dårligste runde denne uken, og bestod av to birdies, tre bogeys og resten par. Dermed falt hun til 10.-plass og -12 sammenlagt.

I seierskampen ble det en dramatisk innspurt på turneringen. Lexi Thompson hadde ledelsen lenge, men fikk til slutt selskap av Ariya Jutanugarn og In Gee Chun på toppen av leaderboardet. De endte alle 17 under par, og dermed bar det ut i omspill. Der avgjorde Jutanugarn med en birdieputt fra syv meter på det første omspillshullet.

– Jeg kan ikke tro at jeg vant denne turneringen. Da jeg kom hit tidligere denne uken følte jeg meg ikke komfortabel over ballen, og jeg var nesten redd for å slå utslagene, sier thailenderen, som nå overtar verdensenertronen fra Lydia Ko.

– For å være ærlig følger jeg ikke noe med på rankingen. Jeg vil bare ha det gøy, sier Jutanugarn om sin nye status.

Lexi Thompson har på sin side nå tapt to omspill allerede denne sesongen, og amerikaneren har nå tapt alle de tre omspillene hun har spilt i LPGA Tour-karrieren. Thompson ledet med to slag da to hull gjenstod søndag, men treputtet hull 17 og 18.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ariya Jutanugarn er den nye verdenseneren. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen sin forrige seier kom for to år siden i nettopp denne turneringen. Formen hennes har vært gryende de siste ukene, og på de seks siste turneringene står hun med fire topp-10-plasseringer – med en delt 26.-plass som dårligste resultat. Hannes beste plassering så langt i år er tredjeplassen i majoren ANA Inspiration.

Om noen få uker er det duket for årets andre major, PGA Championship.

Suzann Pettersen har gjort flere endringer i teamet sitt denne sesongen. I tillegg til allerede å ha byttet caddie to ganger har hun også skiftet trener fra Butch Harmon til spanjolen Jorge Parada. 

Resultater