Oklahoma State sikret førsteseed i finalen – Hovland på 11.-plass

Viktor Hovland falt til 11.-plass individuelt da hans Oklahoma State University vant kvalifiseringen i NCAA-finalen. I tirsdagens kvartfinale venter Texas A&M University.

Collesesongen er inne i sin siste uke, og bare noen dager etter at Sandra Nordaas sitt University of Arizona overrasket alle og vant forrige ukes NCAA-finale på Karsten Creek i Oklahoma, er nå Viktor Hovland og Kristoffer Ventura i aksjon på sin hjemmebane.

Oklahoma State University har hatt en forrykende sesong med ni seiere. Viktor Hovland og Kristoffer Ventura har stått for to av dem, og Hovland har vært lagets viktigste spiller hele vårsemesteret. Han var også lagets beste spiller før siste runde av slagspill-kvalifiseringen i NCAA-finalen.

Hovland startet den siste slagspillrunden oppe på delt 7.-plass, fem slag bak toppen av leaderboardet. Da han åpnet med birdie på hull 1 på tirsdag, samtidig som at lederen åpnet med bogey, var Hovland plutselig bare tre slag bak toppen. Dessverre var det det nærmeste han skulle komme, for hull 4 til 7 ødela 21-åringens håp om seier: Med bogey-dobbelbogey-bogey-dobbelbogey på disse hullene falt han plutselig utenfor topp-20.

Heldigvis reiste han seg sterkt på back-nine, og med tre birdies og én bogey i innspurten kunne han til slutt signere for en 75-runde (+3) og delt 11.-plass (-1). Det var brutale forhold på Karsten Creek under tirsdagens runde, og bare to spillere i det 84 mann store feltet gikk under par.

Hovlands lagkamerat Matthew Wolff ble lagets beste spiller på delt 7.-plass (-3), fire slag bak vinneren Broc Everett fra Augusta.

Kristoffer Ventura avsluttet sin siste slagspillsrunde som collegespiller med en runde på par, som løftet ham 35 plasser oppover leaderboardet til delt 48.-plass (+9).

(Artikkelen fortsetter under intervjuet med Ventura)

Even-par 72 in tough scoring conditions from @krisventura95 helped #okstate secure the top seed for match play at #ncaagolf pic.twitter.com/FjI2IFZsXv — Oklahoma State Golf (@OSUCowboyGolf) May 29, 2018

Det er mye press på Oklahoma State University denne uken, som både er forhåndsfavoritt på papiret, og har fordelen av å spille på hjemmebane. De vant til slutt slagspillkvalifiseringen med en sammenlagtscore på par, åtte slag foran nærmeste utfordrer Duke.

Tirsdag venter Texas A&M University i kvartfinalen. Viktor Hovland er først ut av portene for Oklahoma State, klokken 14.50 norsk tid. Han møter Chandler Phillips. Det ligger an til å bli en jevnspilt affære: Phillips er rangert som den niende beste amatøren i verden, kun to plasser bak Hovland. I slagspillet endte han imidlertid 14 slag bak Miklagard-spilleren.

Kristoffer Ventura slår ut 20 minutter senere mot Walker Lee. Han er rangert som 343 i verden, 293 plasser bak Ventura.

Hele sluttspillet blir kringkastet direkte på The Golf Channel over hele USA.

#okstate claimed the top spot in the match play bracket on Monday at #NCAAGolf. @OSUBratton offered his thoughts following the Cowboys’ impressive performance. pic.twitter.com/kHQeHFp8FK — Oklahoma State Golf (@OSUCowboyGolf) May 29, 2018