Siddisen ligger helt oppe på delt andreplass før avslutningsrunden av Race to Himmerland Pro-Am i Danmark, takket være en knallrunde på seks under par fredag. På to runder har han rukket å gjøre ni birdies og tre eagles (!), og med -10 sammenlagt ligger han bare ett slag bak danske Kasper Sørensen på toppen av leaderboardet.

Og det er nettopp en topplassering han er avhengig av for å snike seg med blant de fem beste som sikrer opprykk til Challenge Tour neste år.

Med bare to turneringer igjen av årets Nordic League-sesong ligger han på niendeplass på pengelisten, 3200 euro bak den viktige topp-5-plasseringen som sikrer opprykk til Challenge Tour i 2018.

Skal han klatre til topp-5 allerede denne uken, er han avhengig av en pallplassering, samtidig som han trenger litt flaks med tanke på hvordan spillerne rundt ham på pengelisten gjør det.

(Norsk Golf har ikke lyktes i å få tak i Olsen etter runden)

Aksel Olsens sesong så langt har bestått av seks topp-ti-plasseringer på 17 turneringer, inkludert tre pallplasseringer. På sine to sesonger på Nordic League har han fire andreplasser, men han har ennå til gode å vinne en turnering. Timingen kunne ikke vært mer perfekt enn om han endelig skulle klare det på lørdag.

Christian Aronsen var den eneste andre nordmannen som klarte uten i Danmark.  Han lå oppe på femteplass etter første runde, men falt til 23.-plass fredag.

Verken Elias Bertheussen, Anders Ellingsberg, Martin Ulseth, Kevin Andre Wright eller  Petter Mikalsen får mulighet til å fullføre turneringen.