Mens mange av de største idrettene verden over foreløpig er lagt på is som følge av korona-pandemien, bestemte PGA Tour seg opprinnelig for å holde det gående. Torsdag ettermiddag meldte tour-sjef Jay Monahan at alle turneringer frem til og med Valero Texas Open i startena av april skal gå som planlagt, men uten tilskuere.

Natt til fredag kom kontrabeskjeden. PGA Tour skriver i en kort pressemelding på sine nettsider at alle deres turneringer på alle deres ulike tourer blir avlyst de neste ukene. 

– Etter hvert som situasjonen utvikler seg raskt er det eneste riktige å gjøre for våre spillere å fans og ta en pause, skriver touren.

De vil arrangere pressekonferanse for å besvare spørsmål fra pressen klokken 13.00 norsk tid fredag.

(Norsk Golf kommer tilbake med mer.)

– – –

Slik var den opprinnelige rapporten fra Hovlands åpningsrunde

Viktor Hovland deler en knallsterk 7.-plass etter 18 hull av  The Players Championship etter en åpningsrunde på fire under par.

Han så imidlertid ut til å få en verst tenkelig start på sin første opptreden i golfens «femte major» torsdag ettermiddag. Etter å ha misset utslaget på åpningshullet langt venstre, måtte han bruke to slag fra skogen for å komme seg til greenkanten.

Der stod han overfor en nesten 30 meter lang chip for å gjøre up-and-down, og det luktet både bogey og dobbelbogey for 22-åringen fra Oslo. I stedet dro han opp putteren, svingte tilbake, og satte ballen rett i koppen for et spektakulært par:

 

Hovland og hans to kompiser og spillepartnere Matthew Wolff og Collin Morikawa bare gliste idet Hovland spaserte frem til hullet for å hente sin lengste senkede putt så langt på touren (selv om slaget teknisk sett ikke regnes som en putt siden det var utenfor green).

Det skulle likevel vise seg å ikke bli hans eneste monsterputt denne åpningsrunden.

På de neste fire hullene fikk Hovland ytterligere grunn til å smile da han fulgte opp med birdies på hull 2, 4 og 5 for å komme seg tre under par.

Han tapte dagens første slag på hull 8 da han ikke klarte å gjøre up-and-down fra greenbunkeren – noe han har slitt mye med denne sesongen – og da han startet back-nine på samme måte som på hull 1 med å misse utslaget i skogen langt venstre, så han ut til å tape enda mer.

Hovland måtte slå en provisorisk ball som han også misset venstre, men heldigvis fant han førsteballen, som omsider resulterte i en bogey etter at han hakket seg tilbake i fairway.

 

På det påfølgende par 5-hullet kom dagens andre høydepunkt med putteren da han rullet i en eagleputt fra 23 meter (!), og Hovland måtte nok en gang bare smile da han så ballen treffe flaggstangen og stupe ned i mørket.

På det neste drivebare par 4-hullet luktet det storfugl igjen da han slo seg på green på ett slag, men denne gangen sneiet eagleputten hullkanten, og han måtte dermed «bare» ta til takke med birdie.

 

Etter å ha gjort tre par og en bogey på de neste fire hullene, kunne Hovland bokføre dagens femte og siste birdie på hull 17 – et av verdens mest berømte par 3-hull. TPC Sawgrass sin ikoniske øy-green har satt en støkk i mang en spiller opp gjennom årene, men Hovlands utslag la seg til en snau meter fra hullet, og med par på vanskelige hull 18 kunne han til slutt signere for en knallsterk 68-runde.

Det gir en delt 7.-plass så langt, det samme som hans spillepartner Collin Morikawa og ett slag bedre enn eks-lagkamerat Matt Wolff, fem slag bak lederen Hideki Matsuyama som satte ny banerekord med sin 63-runde.

 

– Vi hadde en veldig bra kamp der ute i dag. Jeg fikk en het start, og Collin fulgte bra med. Matthew startet litt tregt, men så begynte han å gjøre birdies. Det var litt frem og tilbake hele dagen, og vi hadde det mye moro med hverandre mellom slagene. Det var en bra dag på banen, sa Hovland til Golf Channel etter runden.

(Oppdatert fredag morgen: Ettersom turneringen avlyses, blir resultatene fra åpningsrunden ikke gjeldende. Dermed deles det ikke ut premiepenger, verdenspoeng eller FedEx Cup-poeng denne uken.)