Som vanlig dropper de fleste proffene NM-deltagelsen for heller å gjøre forsøk på å bedre rankingen, det vil si å prøve å tjene penger.

– Jeg må være så ærlig å si at det hadde nok jeg også gjort om jeg hadde hatt en bedre sesong. Men det er mye som ikke har stemt: drivingen, puttingen, litt mentalt – ja, stort sett alt. Derfor passet det bra med en pause for å trene og få ting til å stemme igjen,  sier Petter Mikalsen, som hadde en sjetteplass på Nordic League i fjor. I år har han 28. plass som beste prestasjon.

På Sola har det stemt svært så bra – med unntak for puttingen – og Stavanger-spilleren gikk av banen med ledelse ved 16.15-tiden fredag. Det etter at han hadde fulgt opp torsdagens 70-runde med 71 fredag.

Sist startende, Jørgen Lie Viken, greide å gå opp i delt ledelse med Mikalsen etter birdie på de to siste hullene. Han så ut til å ha spolert muligheten for ledelse med en dobbeltbogey på det 16., men Nøtterøu-gutten viste mental styrke og ristet av seg skuffelsen.

Mikalsen var absolutt ikke vært heldig med forholdene, med start kl. 11.10. På det tidspunktet regnet det friskt – om enn ikke i de mengdene som yr.no hadde varslet et døgn tidligere. Da lå an til båtmesse på golfbanen. Men hverken nedbøren eller vinden ble så ille som fryktet, og etter to timers utsettelse kunne startfeltet på 35 jenter og 84 gutter slippes løs.   

– De som startet senere, fikk nok en liten fordel ettersom regnet ga seg. Jeg er ikke så glad i regn, men greide å holde utstyret nokså tørt, forteller Mikalsen, som med sine 24 år tilhører den eldre garde i et NM som har sterkt juniorpreg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Regnet satte sitt preg på andre dag av NM – i alle fall for dem som gikk tidlig ut. Bunkeren ved hull ni ble markert som GUR. (Foto: Arne Hole)

At ikke flere etablerte spillere velger NM, skal i alle fall ikke Sola Golfklubb ha skylden for. De får skryt for alt og tilbyr sågar en en egen kiropraktor fra Klinikk for Alle. Den jobben tok 21-handicapper Jan Eivind Braaten med den aller største entusiasme.

– Forholdene er utmerket, med veldig bra greener, sier Mikalsen, som er inne i sin første hele proffsesong etter at han kom hjem fra Denver med utdannelse i markedsføring og ledelse.

Hvor lenge han skal satse på golfen vet han ikke, men en kongepokal vil ikke akkurat bremse lysten.

Markus Pedersen fra Moss & Rygge gikk fem under par og ledet med to slag etter første runde, men fredag gikk han fem over par, og dermed raste han nedover på listen.

Favoritten Markus Braadlie sa til Norsk Golf at “det er mye golf igjen å spille” etter at han startet med en skuffende 74-runde torsdag. Optimismen viste seg ikke å være ubegrunnet.

Fredag gikk Miklagard-spilleren på 69 og er dermed for fullt med i kampen om kongepokalen. Det er det flere som er. Bare fire slag skiller de 11 beste.

Solas greenkeeper Glenn Hanasand fikk ikke lov til å påvirke flaggplasseringen de to første dagene. Han stilte nemlig opp som deltager! Men med runder på 81 og 82 måtte Hanasand bite i gresset han passer på.

Han kan således konsentrere seg om den egentlige jobben sin allerede lørdag.

På jentesiden greide ingen å gå under par, men fire gikk to over. En av dem var Tina Mazarino fra Kjekstad, og ettersom leder Karoline Stormo fra Arendal måtte tre over par etter sin 69-runde torsdag, ligger Mazarino bare ett slag bak. Ett og to slag bak henne igjen ligger Stavanger-duoen Marthe Wold og Renate Hjelle Grimstad.

Det ligger an til en spennende avslutning til helgen, og da kommer det kanskje noen tilskuere også? Foreløpig har de kunnet telles på én hånd.

Leaderboard